Η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ μαζί με Περιπολικά της Κύπρου σε SAR στο Κάβο Γκρέκο

Στο πλαίσιο της αρωγής της Εθνικής Φρουράς στις αποστολές έρευνας και διάσωσης (Ε-Δ) εντός της περιοχής Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), μέσα και προσωπικό της Διοίκησης Ναυτικού και Αεροπορίας, συμμετείχαν αυτή τη βδομάδα σε αποστολές και ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της ΚΔ.

Ειδικότερα, το ΠΠ ΤΣΟΜΑΚΗΣ και ΠΠ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ συμμετείχαν σε επιχειρήσεις Ε-Δ, αγνοούμενου ατόμου στην θαλάσσια περιοχή Κάβο Γκρέκο στις 22 και 24 Αυγούστου 2021, αντίστοιχα, ενώ στις 28 και 29 Αυγούστου 2021,ομάδα δυτών και το ταχύπλοο σκάφος της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, υποβοηθούν το έργο της λιμενικής αστυνομίας για ανεύρεση αγνοούμενου δύτη στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας. Επιπλέον, ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης (ΜΕΔ) συμμετείχε σε επιχείρηση αεροδιακομιδής ατόμου το οποίο έπαθε ηλεκτροπληξία συνεπεία εργατικού ατυχήματος σε πλοίο το οποίο έπλεε 9,5ΝΜ Βορείως ακρωτηρίου Αρναούτη.

Παράλληλα, την Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου – Ελλάδος, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ», Ελικοπτέρου AW-139 της 460 ΜΕΔ.
 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail