Η Τουρκία δεσμεύεται να προχωρήσει σε νέα αγορά S-400

ΑΡ
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς μιας νέας παρτίδας ρωσικών πυραυλικών συστημάτων παρά την αντίθεση των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα κάνει τις δικές της επιλογές για τα αμυντικά της συστήματα.

Ο πρόεδρος εξήγησε πως η Τουρκία δεν είχε την επιλογή να αγοράσει αμερικανικής κατασκευής πυραύλους Patriot και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη F-35 παρά την καταβολή 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει σε ό,τι είδους αμυντικά συστήματα αποκτούμε, από ποια χώρα, σε ποιο επίπεδο», δήλωσε ο Ερντογάν στην ανταποκρίτρια του CBS News, Μάργκαρετ Μπρέναν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε οι μόνοι που λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις», είπε ο πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να αγοράσει έναν ακόμη γύρο S-400.

Όταν η Μπρέναν είπε, "αυτό ακούγεται σαν ναι", ο Ερντογάν απάντησε, "Φυσικά, φυσικά, ναι".

Τα σχόλια του Ερντογάν προέρχονται από αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν πριν από την πλήρη συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail