Προκεχωρημένη ζώνη αεράμυνας η Λευκορωσία: Η Μόσχα έτοιμη να δώσει S-400

Freepen.gr - Δεν υπάρχουν εμπόδια στην παροχή ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στη Λευκορωσία, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF) την Παρασκευή, γράφει το ΤΑΣΣ.

"Η Λευκορωσία είναι ο στρατηγικός μας εταίρος, ζούμε στο κράτος της Ένωσης. Δεδομένου ότι το σύστημα S-400 προορίζεται ιδιαίτερα για εξαγωγή, θα ήταν λογικό, εξίσου να ανταποκριθούμε στη ζήτηση της Λευκορωσίας για τέτοια συστήματα. Δε βλέπω τυχόν εμπόδια ή περιορισμούς σε αυτό», επεσήμανε ο Shugayev.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα παράσχει σύντομα στη χώρα του «δεκάδες» αεροπλάνα, ελικόπτερα, αντιαεροπορικά όπλα και ίσως τα πυραυλικά συστήματα S-400. Ο Λουκασένκο δήλωσε στις αρχές Αυγούστου πως η Λευκορωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει τα συστήματα S-400. Είπε επίσης πως το Μινσκ ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων «σε λογική τιμή, με δανεισμό».

Ο Σουγκάγιεφ, με τη σειρά του, είπε στις 25 Αυγούστου ότι εάν η Ρωσία λάβει το αίτημα της Λευκορωσίας για την προμήθεια των συστημάτων S-400 και Pantsir-S1, το ζήτημα θα εξεταστεί άμεσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail