Η Βαγδάτη σκοπεύει να αγοράσει S-300 από τη Ρωσία

Freepen.gr - Οι ιρακινές αρχές σχεδιάζουν να συνάψουν συμβόλαιο με τη Ρωσία για την αποστολή του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-300, δήλωσε ο επικεφαλής της ιρακινής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας και ασφάλειας Mohammad Rida al-Haider.

"Η ιρακινή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον διοικητή της αεροπορικής άμυνας, επισκέφθηκε τη Ρωσία, όπου διεξήγαγε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του συστήματος S-300", είπε, σύμφωνα με το INA (Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων). Ωστόσο, ο βουλευτής σημείωσε πως η συμφωνία είναι τώρα "σε αναμονή".

Σημείωσε ότι η Βαγδάτη έχει ήδη συμβάσεις με τη Μόσχα για τον εξοπλισμό μιας τεθωρακισμένης ταξιαρχίας. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι Ιρακινοί στρατιώτες έχουν «μεγάλη εμπειρία στη χρήση ρωσικών όπλων, ειδικά αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail