Pantsir-S φρυγάνισε drone των τουρκόφιλων εξτρεμιστών στη Συρία πριν επιτεθεί στο Χμέιμιμ

Freepen.gr - Στις 27 Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία έγινε στόχος drone. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του ρωσικού στρατού, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από μαχητές στο Μεγάλο Ιντλίμπ καταρρίφθηκε από τα αμυντικά συστήματα της στρατιωτικής βάσης.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή υλικές ζημιές ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης επίθεσης.

«Δεν υπάρχουν θύματα ή υλικές ζημιές ως αποτέλεσμα του συμβάντος. Η ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ λειτουργεί όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε στις 27 Σεπτεμβρίου ο αντιναύαρχος Βαντίμ Κούλιτ, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης των εμπόλεμων μερών στη Συρία.

Ο Κούλιτ πρόσθεσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύτηκε από το έδαφος που ελέγχεται από τους τρομοκράτες στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ. Εντοπίστηκε στις δώδεκα και μισή από τα συστήματα αεράμυνας στη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim.

Το drone καταρρίφθηκε από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας Pantsir-S.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να είναι απάντηση στις τακτικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (VKS) στις θέσεις των τρομοκρατών πάνω από το Ιντλίμπ της Συρίας.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην τουρκοκρατούμενη περιοχή του Αφρίν στοίχισαν τη ζωή σε 11 εξτρεμιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία. 

* πληροφορίες https://southfront.org/militant-drone-targeted-russian-khmeimim-air-base-in-syria/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail