Η Naval Group ετοιμάζεται να στείλει λογαριασμό στην Αυστραλία για τα υποβρύχια!

The Naval Group site in Cherbourg, France (FILE PHOTO) - RΕUΤΕRS/Benοit Τessier
Freepen.gr - Η γαλλική Naval Group ανακοίνωσε ότι θα στείλει "λεπτομερή και υπολογισμένη πρόταση" αναλυτικού λογαριασμού στην Αυστραλία, αφού η Canberra διέθεσε μια συμφωνία υποβρυχίων ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέρ ενός νέου συμφώνου με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, προς μεγάλη απογοήτευση της Γαλλίας.

Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Naval Group, Pierre Eric Pommellet, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι η Αυστραλία θα λάβει λογαριασμό για τη σύμβαση για τα υποβρύχια που ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Pommellet είπε ότι μια "λεπτομερής και υπολογισμένη πρόταση" θα αποσταλεί στην Καμπέρα στις επόμενες "εβδομάδες", η οποία καθορίζει τα χρήματα που αναμένει από την Αυστραλία να μαζέψει για την ακύρωση της συμφωνίας του 2016.

Η Αυστραλία τερμάτισε τη σύμβαση για ευκολία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φταίμε εμείς.

Ο επικεφαλής του ναυπηγείου είπε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε προβλεφθεί από τη γαλλική εταιρεία.

Ο λογαριασμός υποτίθεται ότι θα καλύψει τα έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί καθώς και αυτά που έρχονται, με ορισμένα «να συνδέονται με την απόσυρση των υποδομών και της πληροφορικής, καθώς και με την αναδιάταξη των εργαζομένων», προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Ο Pommellet είπε στη Le Figaro ότι η Αυστραλία εγκατέλειψε τη συμφωνία χωρίς να έχει προηγουμένως ειδοποιήσει την εταιρεία και «με άνευ προηγουμένου βαναυσότητα». Η Αυστραλία αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς πως η Γαλλία δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι η συμφωνία καθυστερούσε για χρόνια. Η Αυστραλία επανεξετάζει τη σύμβαση από τον Ιανουάριο.

* πληροφορίες RT.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail