Τα MiG-29 της Σερβίας σε ετοιμότητα να χτυπήσουν το Κόσσοβο - Πέταξαν κοντά στα σύνορα

Freepen.gr - Η πολιτική σύγκρουση μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου μετατράπηκε σε στρατιωτική.

Η ταραγμένη κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, που προκλήθηκε από το γεγονός ότι νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου και οι ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν τα συνοριακά περάσματα Yarine και Brnjak στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και την έκδοση διατάγματος σύμφωνα με το οποίο όλα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην μη αναγνωρισμένη δημοκρατία πρέπει να αλλάξουν τις πινακίδες τους σε κοσσοβάρικες από σέρβικες, απειλεί να κλιμακωθεί σε ένοπλη σύγκρουση.

Εκτός από τη συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα των δύο κρατών, μαχητικά MiG-29 εθεάθησαν στον ουρανό στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, όντας έτοιμα να χτυπήσουν σε περίπτωση που δοθεί εντολή, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Avia παραθέτοντας το σχετικό βίντεο.

Στο βίντεο που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε δύο μαχητικά MiG-29 της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία πετούν κυριολεκτικά λίγα χιλιόμετρα από τη μεθοριακή ζώνη, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Πρίστινα αν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Επιπλέον, τακτικά ελικόπτερα Mi-35 εμφανίζονται τακτικά στον ουρανό, τα οποία περιπολούν την περιοχή, αποτρέποντας κάθε πρόκληση από το Κοσσυφοπέδιο.

Παρά τις προσπάθειες επίλυσης της σύγκρουσης με διπλωματικά μέσα, οι εντάσεις στις παραμεθόριες περιοχές αυξάνονται πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε ένοπλες συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η ετοιμότητα για συγκρούσεις στο ίδιο το Βελιγράδι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail