Ρωσικοί πύραυλοι κρούζ Kh-59MKM για τα Αιγυπτιακά Su-35;

Freepen.gr - Η Ρωσία θα προμηθεύσει την πρώτη παρτίδα του προηγμένου πυραύλου κρουζ Kh-59MKM στον πρώτο ξένο πελάτη πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ρωσική στρατιωτική-διπλωματική πηγή στο RIA Novosti στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Η πρώτη σειριακή παρτίδα των νεότερων πυραύλων αέρος-εδάφους Kh-59MKM θα παραδοθεί σε ξένο πελάτη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι τελικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι πύραυλοι έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την ικανότητά τους να διεισδύουν στην προστασία διαφόρων στρατιωτικών δομών», είπε η πηγή.

Ο Kh-59MKM που σχεδιάστηκε για να καταστρέψει οχυρωμένους, σταθερούς στόχους εδάφους αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης MAKS-2021.

Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος έχει εμβέλεια 285 χιλιόμετρα με ύψος πτήσης μικρότερο από 2 χιλιόμετρα.

Ο προηγμένος πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ένα συνδυασμένο σύστημα πλοήγησης και καθοδήγησης που προβλέπει ένα πιθανό κυκλικό σφάλμα 10 μέτρων.

Η ταυτότητα του αλλοδαπού πελάτη δεν αποκαλύφθηκε. Ωστόσο, μπορεί να είναι η Αίγυπτος. Πρόσφατα, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία (EAF) άρχισε να λαμβάνει ρωσικής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη Su-35 τα οποία μπορούν να εξαπολύσουν το KH-59MKM.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail