HERCULES-21 με Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία - Εντυπωσιακές εικόνες & βίντεο

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο Αττικής η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) της τετραμερούς Άσκησης «HERCULES-21», η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.

Στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ), εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως:

• Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης
• Ασκήσεις άμεσης αντίδρασης σε αστικό περιβάλλον
• Καταρρίχηση με τη χρήση FAST ROPE
• Επιχειρήσεις σε θαλάσσιο περιβάλλον
• Τερματική καθοδήγηση πυρών
• Παροχή Α΄ βοηθειών
• Συνδυασμένη άσκηση με τη συμμετοχή μέσων της Αεροπορίας Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας

Την DV-DAY της Άσκησης παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα κ. Ismail Ahmed Khairat, o Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Saad Alammar, ο κ. Hamad Al Ali Σύμβουλος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα ως εκπρόσωπος του Πρέσβη, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, καθώς και οι Ακόλουθοι Άμυνας της Αιγύπτου, της Αλβανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες στην Ελλάδα καθώς και το προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας που συμμετέχουν στην τετραμερή Άσκηση. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πολυμερείς συνεργασίες και εκπαιδεύσεις και ειδικά αυτή των τεσσάρων Χωρών, καθώς εκτός από την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια τους για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την Χώρα μας ως πυλώνα Ειρήνης και Ευημερίας.

Επίσης τόνισε ότι η Διεθνής Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων HERCULES-21 εντάσσεται στον βραχυ-μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για τη διεξαγωγή διμερών και πολυμερών εκπαιδεύσεων προς επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενίσχυση της συνεργασίας με χώρες προσηλωμένες στο Διεθνές Δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στους Πρέσβεις των συμμετεχουσών Χωρών τους διαβεβαίωσε για την ειλικρινή και συνεπή προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο, επισημαίνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις τους θα είναι πάντοτε καλοδεχούμενες στη Χώρα μας, ως πολύτιμοι εταίροι και φίλοι.

Στους εκπρόσωπους των Α/ΓΕΕΔ της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε να μεταφέρουν στους Αρχηγούς τους, τους θερμούς χαιρετισμούς του και τις ευχαριστίες του για την από κοινού συμμετοχή επίλεκτου προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων τους στην πρώτη τετραμερή Άσκηση «HERCULES-21» στην Ελλάδα.



















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail