Ρώσικο αλεξίπτωτο μεταφοράς φορτίου με GPS για ακριβή προσγείωση!

Technodinamika Press Office
Freepen.gr - Η υπηρεσία Τύπου της Rostec ανακοίνωσε την Τετάρτη την ολοκλήρωση των εργοστασιακών δοκιμών για ένα σύστημα αλεξίπτωτου μεταφοράς από την Technodinamika Holding (μέρος της κρατικής εταιρείας Rostec), η οποία μπορεί, με τη βοήθεια συστήματος πλοήγησης, να παραδώσει αυτόματα περίπου 250 κιλά φορτίου με όσο μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

"Η εφεύρεση της Technodinamika απέδειξε την αξιοπιστία της κατά τη διάρκεια εργοστασιακών δοκιμών που διήρκεσαν έξι μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σύστημα χρησιμοποιήθηκε στις περιοχές της Μόσχας και του Ριαζάν, καθώς και στην Κριμαία. Τώρα περνάμε στο στάδιο των δοκιμών πτήσης, τις οποίες σχεδιάζουν να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, οι σχεδιαστές μας έχουν ήδη αναβαθμίσει τη δική τους ανάπτυξη, αυξάνοντας τη χωρητικότητα φορτίου στα 500 κιλά. Αυτό το σύστημα βρίσκεται υπό δοκιμαστική έρευνα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Igor Nasenkov.

Το σύστημα μεταφοράς αποτελείται από μια πλατφόρμα προσγείωσης, ένα αλεξίπτωτο με ελεγχόμενο τρούλο τύπου φτερού, καθώς και εξοπλισμό για αυτόματη πτήση και καθοδήγηση. Το σύστημα καθοδηγείται από τις συντεταγμένες του GLONASS ή του GPS, μπορεί να ελεγχθεί από το έδαφος ή να κατέβει σε "διαχειριζόμενη" λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, το φορτίο ακολουθεί τον αλεξιπτωτιστή που προηγείται.

"Το κύριο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η ακρίβειά του. Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι ένα σφάλμα προσγείωσης δεν υπερβαίνει τα 100 μέτρα όταν πέσει από υψόμετρο 4.000 μ. Αυτό καθιστά δυνατή τη μείωση του χρόνου ανάπτυξης και τον προγραμματισμό της παράδοσής του σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο. Οι ικανότητες του αλεξίπτωτου του επιτρέπουν να ρίξει διάφορα όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά , τόνισε το αεροπορικό τμήμα της Rostec.

Το σύστημα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ειδικών από το εργοστάσιο αλεξιπτωτιστών Polyot Ivanovo στον Όμιλο Technodinamika.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail