Που έχει κολλήσει το θέμα των κορβετών Gowind - Τι αποκαλύπτει η Μαρία Δεναξά

naval-group.com
Freepen.gr - Η ανακοίνωση της στρατηγικής συμφωνίας με τη Γαλλία δεν περιελάμβανε τη ναυπήγηση των 3+1 κορβετών Gowind όπως προεξοφλούσαν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ. Όπως σημειώσαμε χθες στη Freepen.gr ο εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Αμυνας σε σχετικό ερώτημα παρέπεμψε προς την ελληνική πλευρά.

Ωστόσο η γνωστή ανταποκρίτρια από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά με ανάρτησή της αποκαλύπτει πως οι 3+1 κορβέτες Gowind βρίσκονται ακόμη σε διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Νaval Group. Η απόκτηση τους ήταν ακόμη στη συμφωνία το βράδυ της Δευτέρας αλλά δεν μπόρεσε να συγκεκριμενοποιηθεί το πρωί της Τρίτης, όταν έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η Ελλάδα επιθυμεί να κατασκευαστούν σε ελληνικά ναυπηγεία, ενώ η Γαλλία σε γαλλικά. Έχοντας χάσει τα πάντα οι Γάλλοι στην Αυστραλία κι αν πράγματι εννοούν την "στρατηγική" συμφωνία, τότε θα πρέπει να κάνουν και σε κάτι πίσω.

Η Μαρία Δεναξά σε νεώτερη ανάρτησή της σημειώνει πως τα συμβόλαια που υπογράφηκαν για την αγορά των φρεγατών και των Rafale, αποτελούν τη βάση νέων παραγγελιών γαλλικού αμυντικού εξοπλισμού απο την Ελλάδα προσεχώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail