Ιρακινά F-16 τσουρούφλισαν τους τρομοκράτες του ISIS μέσα στα λαγούμια τους στο νότιο Κιρκούκ

Freepen.gr - Στις 22 Σεπτεμβρίου, πολεμικά αεροσκάφη της Ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας (IQAF) πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε κρησφύγετα του ISIS στην κοιλάδα Αλ Σάι στο νότιο Κιρκούκ.

Σε ανακοίνωσή του, το Iraqi Security Media Cell ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν με βάση τις πληροφορίες που παρείχε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών και Ερευνών στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές, μια κοινή δύναμη της ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών και της 45ης Ταξιαρχίας του στρατού επιθεώρησαν τη στοχευμένη περιοχή στην κοιλάδα του Αλ Σάι. Η δύναμη βρήκε έξι κρησφύγετα, μια σήραγγα, δύο ζώνες αυτοκτονίας, πέντε κυλίνδρους αερίου και δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς με φορτίο σχήματος. Στρατιωτικοί μηχανικοί κατέστρεψαν τα κρησφύγετα καθώς και τα εκρηκτικά υλικά.

Οι πυρήνες του ISIS ενέτειναν τις επιχειρήσεις τους στο Κιρκούκ τους τελευταίους μήνες, μετατρέποντας εκ των πραγμάτων τη βόρεια επαρχία σε επικίνδυνη ζώνη.

Η τρομοκρατική ομάδα ισχυρίζεται ότι 34 άμαχοι και κυβερνητικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν σε 15 επιθέσεις που πραγματοποίησαν πυρήνες της στο Κιρκούκ το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου.

Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ασφαλίσουν το Κιρκούκ. Η υποστήριξη της IQAF σίγουρα θα διευκολύνει αυτό το έργο.


* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail