DYNAMIC GUARD 21-II - Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση στα δυτικά της Κρήτης

Από την Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 διεξήχθη στην Χώρα μας, στην θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Κρήτης, η Πολυεθνική Νατοϊκή Άσκηση «DYNAMIC GUARD 21-II».

Αντικειμενικός σκοπός της ήταν η πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων μονάδων της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης «Standing NATO Maritime Group Two-SNMG-2» και της Χώρας μας στην εκτέλεση επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) και Αντιπυραυλικών διαδικασιών, καθώς και η επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των ασκουμένων σε συμμαχικό πλαίσιο και σε ρεαλιστικό περιβάλλον που προσομοιάζει συνθήκες πολλαπλής απειλής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με τις Φρεγάτες ΑΔΡΙΑΣ και ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ένα Ελικόπτερο S-70B και μαχητικά αεροσκάφη F-16, ενώ ως φιλοξενούσα Χώρα η Ελλάδα παρείχε λιμενικές ευκολίες στην Ναυτική Βάση της Σούδας καθώς και εξυπηρέτηση των αεροπορικών μέσων στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη.

Στην Άσκηση συμμετείχαν επίσης, οι μονάδες της SNMG-2 ITS VIRGINIO FASAN, TCG GOKSEADA, ESPS CANTABRIA καθώς και μέσα του Διακλαδικού Επιτελείου Ηλεκτρονικού Πολέμου του ΝΑΤΟ (Joint Electronic Warfare Core Staff-JEWCS).

Η εν λόγω Άσκηση έρχεται να προστεθεί στις συνεκπαιδεύσεις και συνεργασίες που σχεδιάζει και διεξάγει το ΓΕΕΘΑ με έμφαση στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο στο αεροναυτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης με ανάδειξη για μια ακόμα φορά της στρατηγικής αξίας των στρατιωτικών ευκολιών και εγκαταστάσεων της Νήσου σε διακλαδικό επίπεδο και διασυμμαχικό πλαίσιο.




















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail