Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στη Συρία καθήλωσαν τα drones του Ισραήλ

Τα ισραηλινά drones αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά στη Συρία.

Freepen.gr - Με φόντο την ενεργό χρήση του Ισραήλ αποκλειστικά των μαχητικών του για επιθέσεις στη Συρία (αν και νωρίτερα η ισραηλινή πλευρά χρησιμοποίησε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για επιθέσεις), προέκυψαν μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με αυτή την επιλεκτικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άρνηση των IDF να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη οφείλεται κυρίως στη χρήση ρωσικού εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε λειτουργία το συριακό στρατό, αναφέρει η avia.pro.

Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι οπλισμένα με πυραύλους, το εύρος καταστροφής των οποίων είναι πολύ μεγαλύτερο από το εύρος των συριακών συστημάτων αεράμυνας (με εξαίρεση τα συστήματα αεράμυνας S-200 και S-300). Ως αποτέλεσμα, η πιθανότητα πιθανών επιθέσεων από συριακά συστήματα αεράμυνας είναι ελάχιστη. Παρ 'όλα αυτά, δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν ρωσικά, συριακά και ιρανικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στη Συρία, καθώς και εκτελεστικά συστήματα ηλεκτρονικών πληροφοριών, τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπορούν να κατασταλούν ελεύθερα. Εάν είναι απαραίτητο, ο έλεγχος των drones μπορεί γενικά να αναχαιτιστεί.

Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στη σημαντική μείωση της δραστηριότητας των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Λίβανο, των οποίων το έδαφος βρίσκεται ακόμη στην ακτίνα επιρροής των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύσσονται στη Συρία.

Η ρωσική πλευρά δεν σχολιάζει επίσημα τα δεδομένα σχετικά με την πιθανή χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων καταστολής.  

Προηγουμένως, πληροφορίες σχετικά με άγνωστα μέσα που μπλοκάρουν επικοινωνίες και GPS εμφανίζονταν τακτικά στα κοινωνικά δίκτυα, κι επιπλέον, αυτό συνέβαινε στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail