Ο Ερντογάν δεσμεύεται να καταστήσει την Τουρκία παγκόσμια ηγέτιδα στα drones

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε τη Δευτέρα ότι θα κάνει τη χώρα του παγκόσμια ηγέτιδα στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς επαίνεσε τα εγχώρια αεροσκάφη της Τουρκίας (UCAV) Akıncı, ανέφερε η εφημερίδα Türkiye.

«Θα φτιάξουμε τον στόλο των UAV μας, τον οποίο έχουμε βελτιώσει μέσω του Akıncı, ενός παγκόσμιου ηγέτη μαζί με τη συμπερίληψη του συστήματος μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών», ανέφερε ο Ερντογάν στην τελετή έναρξης ενός εργοστασίου γυαλικών στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας έχουν κερδίσει τη φήμη για τη μαχητική τους ικανότητα τα τελευταία χρόνια, αφού απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους στη Συρία, τη Λιβύη και στον Καύκασο. Χρησίμευσαν επίσης ως ένα σημαντικό σύμβολο για να αναδείξουν την στρατιωτική επιτυχία της Τουρκίας για αξιωματούχους μέχρι και τον Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει μετατραπεί από μια χώρα που δεν μπορούσε να παράγει τις δικές της σφαίρες σε μια χώρα που παράγει τα δικά της UAV και UCAV, είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως η χώρα του πραγματοποιεί τις σωστές επενδύσεις στην αμυντική τεχνολογία.

"Είμαστε μεταξύ των τριών πρώτων στον κόσμο σε UAV", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία προσπαθούσε να κάνει κινήσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω του Ομίλου της Τουρκίας Automobile Joint Venture Group (TOGG), ο οποίος κατασκευάζει το πρώτο εγχώρια μαζικής παραγωγής της χώρας αυτοκίνητο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε τη Δευτέρα πως η Ουκρανία προσπαθούσε να αποκτήσει επιπλέον 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 (Tactical Block 2) (UCAV) το επόμενο διάστημα, επικαλούμενος το Γενικό Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Υποστράτηγο Valeriy Zaluzhny.

Αυτή τη στιγμή η χώρα διαθέτει 12 Bayraktar TB2 UCAV στο απόθεμά της που χρησιμοποιούνται από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2, ο προκάτοχος του Akıncı, κέρδισαν τις αποφασιστικές στρατιωτικές νίκες της Τουρκίας στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη. Τα drones χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των αρμενικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του περασμένου πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η οικοδόμηση της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας αποτελεί από καιρό προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Ερντογάν. Το Akıncı, που κατασκευάστηκε από τον ιδιωτικό κατασκευαστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar, ανήκει στον γαμπρό του Ερντογάν, Selçuk Bayraktar. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail