Το Μαρόκο παραλαμβάνει την πρώτη παρτίδα drones TB2 από την Τουρκία

ΑFΡ
Freepen.gr - Το Μαρόκο παρέλαβε νωρίτερα αυτόν τον μήνα την πρώτη παρτίδα τουρκικών μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2, ανέφεραν οι Kuwait Times το Σάββατο.

Η βορειοαφρικανική χώρα παρήγγειλε συνολικά 13 drones TB2 από την Τουρκία τον Απρίλιο, είπε, σε μια προσπάθεια «εκσυγχρονισμού του οπλοστασίου των Μαροκινών Ενόπλων Δυνάμεων (FAR) προκειμένου να προετοιμαστούν για κάθε κίνδυνο και πρόσφατες εχθροπραξίες».

Το Bayraktar TB2 είναι ένα σύστημα τακτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) μεσαίου υψομέτρου και μακράς εμβέλειας που κατασκευάστηκε για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την Baykar Makina, του οποίου επικεφαλής τεχνολογίας είναι ο Selçuk Bayraktar, γαμπρός του Τούρκου προέδρου Recep Ταγίπ Ερντογάν.

Το TB2 έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη και πουλήθηκε σε χώρες όπως η Ουκρανία, το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν και η Πολωνία, η οποία το Μάιο έγιναν το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που απέκτησε drones από την Τουρκία.

Η αγορά του Μαρόκου φτάνει εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη γειτονική Αλγερία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το αμφισβητούμενο έδαφος της Δυτικής Σαχάρας.

Η Αλγερία τον Αύγουστο διέκοψε τους δεσμούς της με το Μαρόκο επικαλούμενη «προκλήσεις και εχθρικές ενέργειες» του τελευταίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail