Η Daesh θέλει νεοσύλλεκτους για πράξεις δολιοφθοράς στα κράτη καταγωγής τους - Μόσχα

photo: https://www.maxpixel.net/Moscow-Russia-Tourism-Architecture-Kremlin-Capital-6482048
Freepen.gr - Οι στρατολόγοι τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (εκτός νόμου στη Ρωσία), σταμάτησαν να παροτρύνουν τα νέα μέλη τους να μετεγκατασταθούν και τους παρακινούν να πραγματοποιήσουν πράξεις δολιοφθοράς στα κράτη τους, δήλωσε ο επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της ΚΑΚ, Αντρέι Νόβικοφ, στο TASS.

"Το ζήτημα του περιορισμού των ιδεολογικών μοντέλων της τρομοκρατίας, των καναλιών στρατολόγησης είναι πιεστικό. Προηγουμένως, η Daesh παρότρυνε τους νέους οπαδούς της να κάνουν «hijrah», να μεταναστεύσουν στο έδαφος του ψευδοκράτους της, αλλά σήμερα, οι νεοσύλλεκτοι προτρέπονται να μείνουν εκεί που είναι και να κάνουν δολιοφθορές επίτόπου. Έχουμε ένα μεγάλο έργο για την εξάλειψη των υποστηρικτών της τρομοκρατίας μπροστά μας», ανέφερε.


Head of the CIS Anti-Terrorism Center Andrei Novikov - Valery Sharifulin/TASS

Από αυτή την άποψη, τα μέτρα επιχειρησιακού ελέγχου επί ξένων μαχητών που επέστρεψαν στα κράτη της Κοινοπολιτείας από περιοχές δραστηριότητας διεθνών τρομοκρατικών ομάδων έχουν ενισχυθεί.

"Η εφαρμογή μέτρων διεθνούς αναζήτησης ατόμων που διέπραξαν τρομοκρατικές ενέργειες ή εγκλήματα εξτρεμισμού και κρύβονται από τις διώξεις παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής μας. Εξελίξαμε αυτές τις τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης Kaspiy-Antiterror", σημείωσε ο Novikov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail