Χωρίς διαβατήρια εμβολιασμού: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα καθορίσει το χειμερινό σχέδιο για τον COVID-19

gov.uk
Freepen.gr -  Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει αυτήν την εβδομάδα τα σχέδιά του για τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19 τους χειμερινούς μήνες, ανακοινώνοντας την απόφαση για κατάργηση της εισαγωγής των διαβατηρίων εμβολιασμού και βήματα για τον τερματισμό ορισμένων εξουσιών έκτακτης ανάγκης, γράφει το πρακτορείο reuters.com.

Ο Τζόνσον, κάτω από την επίθεση ορισμένων από το κυβερνών Συντηρητικό του Κόμμα για αύξηση φόρων για την επίλυση της υγειονομικής κρίσης και κοινωνικής περίθαλψης, φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να καθησυχάσει αυτούς τους επικριτές απορρίπτοντας τα σχέδια εισαγωγής υγεινονομικών διαβατηρίων παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, ο υπουργός Υγείας Sajid Javid είπε ότι δεν προβλέπει περισσότερα  lockdowns και πως τα διαβατήρια εμβολιασμού δε θα εισαχθούν στην Αγγλία, καθώς η κυβέρνηση να υπερασπίζεται το κοινό.

"Τώρα που μπαίνουμε στο φθινόπωρο και το χειμώνα ... ο πρωθυπουργός αυτήν την εβδομάδα θα εκθέσει τα σχέδιά μας για τη διαχείριση του COVID τους επόμενους μήνες και σε αυτό θα ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόγραμμα εμβολίων λειτουργεί", δήλωσε ο Sajid Javid δήλωσε στο Sky News.

Είπε στο BBC πως "δεν προβλέπει άλλα  lockdowns" αλλά δε θα πάρει το μέτρο από το τραπέζι, ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει με διαβατήρια εμβολιασμού για να επιτρέψει στους ανθρώπους να παρακολουθήσουν μαζικές εκδηλώσεις και πως επιθυμεί να απαλλαγεί από τα PCR τεστς για ταξιδιώτες το συντομότερο δυνατό.

Ο Javid πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει "επιφυλακτική", αλλά "το πρόγραμμα εμβολίων, το πρόγραμμα τεστς, το πρόγραμμα επιτήρησης, οι νέες θεραπείες ... αυτό είναι όλο το τείχος της άμυνας της Βρετανίας.

Η Βρετανία, η οποία έχει έναν από τους υψηλότερους επίσημους αριθμούς νεκρών από τον COVID-19 στον κόσμο, έχει δει τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες μετά τη χαλάρωση των περιορισμών τον Ιούλιο, όταν η κυβέρνηση πόνταρε για πρώτη φορά στα εμβόλια για την προστασία του κοινού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail