Το παρασκήνιο της αποπομπής Χρυσοχοΐδη

Ο μεγάλος ριγμένος του ανασχηματισμού είναι σίγουρα ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς αυτός εμφανίστηκε απέναντι στην κοινή γνώμη να πληρώνει την κυβερνητική τραγωδία με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και την απώλεια 1,5 εκατομμυρίου στρεμμάτων δάσους και δασικών εκτάσεων, αν και αυτή ήταν μια από τις λίγες φορές που δεν είχε την επιχειρησιακή ευθύνη…

Από: Το Ποντίκι

Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου τον διαβεβαίωναν μέχρι και την τελευταία στιγμή πως δεν θα είναι εκτός κυβέρνησης, καθώς αυτός δεν είχε καμία σχέση με την πυροσβεστική.

Το εντυπωσιακό στην ιστορία αυτήν είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τα ίδιες πηγές, ο Χρυσοχοΐδης είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως, παρότι δεν ήταν οι πυρκαγιές στις αρμοδιότητές του, ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί προκειμένου να σηματοδοτηθεί ότι αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη για τις καταστροφές και να αποφορτιστεί η πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός δεν του το επέτρεψε.

Πολύ αργά, λίγο πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπουργών, έμαθε ότι ο πρωθυπουργός τον έβγαζε από το υπουργείο, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να δείξει ότι έχει πάρει το μήνυμα και ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Ο Χρυσοχοΐδης δεν θέλησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, καθώς ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος.

Όμως με τον τρόπο άφησε να φανεί ότι όσοι τον υπέσκαψαν θα τον βρουν μπροστά τους. Η φράση του στην παράδοση – παραλαβή «θα συνεχίσω να είμαι ενεργός στον δημόσιο βίο» ερμηνεύτηκε από πολλούς ως μια έμμεση προειδοποίηση ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Για να δούμε…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail