Ελληνική «θωράκιση» σε γαλλικό υποβρύχιο

Συνεργασία STELMA και Naval Group

Στα… άδυτα της γαλλικής στρατιωτικής μηχανής ετοιμάζεται να εισέλθει η ελληνική εταιρία STELMA, που υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική Naval Group για συμμετοχή σε γαλλικά ναυτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, η Stelma υπέγραψε σύμβαση αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, με αντικείμενο τη βαφή του κύτους ενός πυρηνικού υποβρυχίου του γαλλικού ναυτικού για τη διασφάλιση της προστασίας του από τη διάβρωση.

Από: newsbreak.gr

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Naval Group να καθορίσει και να αναπτύξει συνεργασίες με Έλληνες εταίρους και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του σχεδίου συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας, που ανέπτυξε ο όμιλος ως μέρος της διεκδίκησης του νέου προγράμματος φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Ανάπτυξη

Στόχος της Naval Group είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αποτυπώματος του ομίλου στη χώρα μέσω συμπράξεων με εταίρους από τον βιομηχανικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο. Ο όμιλος έχει εγκαταστήσει μια task force, της οποίας αποστολή είναι η επαφή με όλους τους δυνητικούς εταίρους και ο καθορισμός μελλοντικών συνεργασιών.

Πλέον του προγράμματος φρεγατών, η Naval Group επιδιώκει την υποστήριξη των μελλοντικών δυνατοτήτων ναυτικού πολέμου της Ελλάδας μέσω έργων έρευνας και ανάπτυξης, σε συνεργασία με εγχώριες εταιρίες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σχετικά με τεχνολογίες αιχμής, όπως η παραγωγή πρόσθετων, τα drones

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail