Ο Ερντογάν βλέπει συνεργασία με τη Ρωσία σε κινητήρες μαχητικών, πολεμικά πλοία και υποβρύχια

τουρκική προεδρία
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε την εμβάθυνση της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης την Πέμπτη, σύμφωνα με το Agence France-Presse.

Ερντογάν και Πούτιν πραγματοποίησαν την πρώτη τους πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία μετά από 18 μήνες στο θέρετρο του Σότσι στον Εύξεινο Πόντο την Τετάρτη, με τη σύγκρουση στη Συρία να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα τους.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε για κινητήρες αεροσκαφών, πολεμικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στην Τουρκία.

«Ένας άλλος τομέας όπου μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα μαζί είναι η κατασκευή σκαφών. Αν θέλει ο Αλλάχ θα κάνουμε κοινά βήματα ακόμη και σε υποβρύχια», πρόσθεσε, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του NTV.

Οι δύο άνδρες μίλησαν ακόμη και για τη συνεργασία Τουρκίας - Ρωσίας στο διάστημα, είπε ο Ερντογάν.

Τα σχόλιά του θα εγείρουν τα βλέμματα στη Δύση και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία πέρυσι λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail