Φωνάζουν για καταστροφή με τα σκληρά μέτρα - Δε θα ανοίξουν από Δευτέρα τα Γυμναστήρια στην Αχαΐα

12019 / pixabay
Η ισχύς των νέων μέτρων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για την άσκηση πίεσης σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, προκαλεί αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων. Συγκεκριμένες ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Νομού Αχαΐας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε πως τα μέλη του δε θα ανοίξουν σε ολόκληρη την Αχαΐα.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για καταστροφή. Διαβάστε αναλυτικά:

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να προέρχονται στα γυμναστήρια μόνο με την προσκόμιση αρνητικού rapid test 48 ωρών, το Δ.Σ. του συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Α)Να κλείσουν τα γυμναστήρια την Δευτέρα 13/9 από το πρωί έως τις 5μμ.

Β)Να αποσταλεί υπόμνημα στο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στους Βουλευτές Αχαΐας,που να εξηγεί τους λόγους που αυτή η απόφαση είναι καταστροφική για τα γυμναστήρια και να ζητά την στήριξη τους.

Προκειμένου ο κόσμος της Αχαΐας να ενημερωθεί για την κατάσταση που βιώνουμε αναφέρουμε ενδεικτικά τα εξής:

Το πλήγμα και η οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα γυμναστήρια κατά την διάρκεια της δεκάμηνης υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας είναι το πιο οδυνηρό από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Μέσα σε 1 με 1⁄2 χρόνο χάσαμε δύο περιόδους αιχμής προσέλευσης πελατών (Άνοιξη 2020 και 2021).

Ανοίξαμε την χειρότερη εποχή για εμάς (καλοκαίρι) με πολύ σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία περιορίζουν σημαντικά την προσέλευση του κοινού.

Ο μήνας Σεπτέμβριος από τον οποίο θα εφαρμοστεί το μέτρο του υποχρεωτικού rapid test 48 ωρών, είναι ο μήνας με τις περισσότερες ανανεώσεις ετησίων προγραμμάτων, που προφανώς τις χάνουμε. Η μέση τιμή χρέωσης των παρερχόμενων υπηρεσιών σωματικής άσκησης είναι περίπου 20€ τον μήνα, ενώ η πραγματοποίηση 8 τουλάχιστον τεστ τον μήνα 80€.

Το γεγονός αυτό ανεβάζει το κόστος συμμετοχής για τον πελάτη μας και ουσιαστικά τον αποκλείει από τα νόμιμα γυμναστήρια οδηγώντας τον σε παράνομους χώρους. Το γεγονός αυτό είναι σίγουρο ότι θα ενθαρρύνει κάποιους να προσφέρουν παράνομα υπηρεσίες σωματικής άσκησης σε χώρους που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλούς εκγύμνασης.

Για αυτούς τους λόγους ζητούμε από τη κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του περιορισμού και να στηρίξει με νέα μέτρα τα γυμναστήρια!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail