Έξαλλοι στην Αρμενία εναντίον της Ρωσίας για την προμήθεια όπλων στο Αζερμπαϊτζάν

Φωτογραφία: Aze.az
Freepen.gr - Η Αρμενία είναι δυσαρεστημένη που η Ρωσία προμηθεύει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Αρμενία πήραν τα... όπλα εναντίον της Ρωσίας και άρχισαν να εκφράζουν σαφή δυσαρέσκεια για την προμήθεια όπλων της Ρωσίας στο Αζερμπαϊτζάν δεδομένων των δύσκολων σχέσεων του Γερεβάν με το Μπακού.

Οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας σχετίζονται κυρίως με το γεγονός ότι η Ρωσία προμηθεύει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία δέκα χρόνια, κάτι που φέρεται να έρχεται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα της Αρμενίας. Όπως προκύπτει από τα δεδομένα που παρουσιάζονται, η Ρωσία έχει θέσει σε λειτουργία το ακόλουθο εξοπλισμό με το Αζερμπαϊτζάν:

- 100-200 άρματα μάχης T-90S.
-  200-300 μονάδες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR 82A.
- 24 μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35M.
-   35-40 μονάδες αυτοκινούμενο ATGM "Chrysanthemum".
-    18-24 μονάδες MLRS "Smerch".
-    18 μονάδες βαριά φλογοβόλα συστήματα TOS-1A "Solntsepёk".
    18 μονάδες αυτοκινούμενες εγκαταστάσεις πυροβολικού και όλμων «Vienna».
-12 μονάδες SAU "Pion".




Μέχρι στιγμής, εντελώς αβάσιμες κατηγορίες από την πλευρά της Αρμενίας προκαλούν μόνο σύγχυση μεταξύ των ειδικών, σημειώνει η avia.pro.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει τα όπλα της σε απολύτως οποιαδήποτε χώρα. Οι κατηγορίες της Αρμενίας μέχρι στιγμής προκαλούν μόνο αμηχανία, αφού το Ερεβάν είχε χρόνια να αγοράσει ρωσικά όπλα υψηλής ποιότητας για να υπερασπιστεί τα σύνορά του. Αντ 'αυτού, συνήφθησαν περίεργες συμβάσεις για την προμήθεια «μεταχειρισμένων» όπλων με χώρες του τρίτου κόσμου σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από το κόστος των νέων όπλων, τα οποία, εξάλλου, αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστη. Το ίδιο σκάνδαλο με την άρνηση της Αρμενίας να αγοράσει βλήματα για μαχητικά Su-30SM δείχνει το γεγονός πως το Ερεβάν απλά αποφάσισε να εξοικονομήσει χρήματα», σημειώνει ο ειδικός.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει αντιδράσει ακόμη σε αυτές τις αντιδράσεις από την Αρμενία. Νωρίτερα στην Αρμενία προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι φέρεται να παρέχει βοήθεια στο Μπακού και αγνόησε το Ερεβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail