Ο Βούτσιτς καταγγέλλει τη «βροντερή σιωπή» της Δύσης για την «κατοχή» του βορείου Κοσσυφοπεδίου

twitter.com/predsednikrs
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι οι ξένοι εταίροι κλείνουν τα μάτια τους σε μια καταστολή της ασφάλειας σε περιοχές με πλειοψηφία Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι δυνάμεις της αποσχισθείσας περιοχής έχουν σταματήσει τη διασυνοριακή κυκλοφορία.

«Η πλήρης κατάληψη του βόρειου Κοσσυφοπεδίου και στα Μετόχια με θωρακισμένα οχήματα από την Πρίστινα συνεχίζεται τις τελευταίες επτά ημέρες και όλοι στη διεθνή κοινότητα παραμένουν σιωπηλοί», δήλωσε ο Βούτσιτς την Κυριακή, αναφερόμενος στην περιοχή με το σερβικό της όνομα.

Η δήλωση αναφέρεται στη συνεχιζόμενη κρίση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, που περιλαμβάνει αρκετές διαβάσεις προς την εσωτερική Σερβία, οι οποίες ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί από τις μερικώς αναγνωρισμένες αρχές του Κοσσυφοπεδίου, αφού η κυβέρνηση της Πρίστινα απαγόρευσε την είσοδο αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες στην περιοχή.

Συνοδευόμενη από ενισχυμένη παρουσία ασφαλείας, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου προχώρησε στην κατάσχεση πινακίδων από τους ντόπιους, λέγοντας πως έπρεπε να αντικατασταθούν από πινακίδες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Απαγόρευσαν στους οδηγούς με σερβικές πινακίδες την είσοδο στο Κοσσυφοπέδιο, εκτός εάν πληρώσουν φόρο και αποκτήσουν τις νέες πινακίδες πριν περάσουν τα σύνορα, δημιουργώντας μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων.

Ο Βούτσιτς παρατήρησε την Κυριακή πως όλοι «ανησύχησαν ξαφνικά» όταν είδαν «Σερβικά ελικόπτερα και αεροπλάνα πάνω από την επικράτεια της κεντρικής Σερβίας, διότι, υποθέτω, δεν πρέπει να απογειωθούν έως ότου ο [Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν] Κούρτι ή κάποιος από τη διεθνή κοινότητα εγκρίνει».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail