Η διαχρονική βλακεία του πολιτικού συστήματος εξουσίας επιτρέπει στους Τούρκους να ψαρεύουν …στο Θερμαϊκό

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δημήτρης Σαρικάς, Πρόεδρος των Αλιέων Αλεξανδρούπολης, κατήγγειλε- όχι για πρώτη φορά- ότι τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν ανενόχλητα ΜΕΣΑ στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, Λήμνου, Αη Στράτη, Λέσβου. Όταν οι Έλληνες ψαράδες καλούν το Λιμενικό για να τους προστατεύσει, αυτό είναι άφαντο-ανύπαρκτο, ενώ παρουσιάζεται το Λιμενικό για την καταγραφή παραβιάσεων των Ελλήνων ψαράδων, όταν αυτοί ψαρεύουν 10 μέτρα εντός της απαγορευμένης από το Λιμενικό Ζώνης Αλιείας…

Από: militaire.gr - Κύρα Αδάμ

Η τουρκική αυτή πρακτική εφαρμόζεται πολλές φορές τον χρόνο επι δεκαετίες ολόκληρες, με το σύνολο του πολιτικού συστήματος και των ελληνικών κυβερνήσεων να παραμένει πλήρως αδιάφορο για τις συνέπειες αυτής της απολύτως αντεθνικής πολιτικής, τηρώντας με αιώνια πίστη μια απολύτως βλακώδη και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα πολιτική αλιείας.

Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο βλακείας και αδιαφορίας του πολιτικού συστήματος να προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καθορίσει ΖΩΝΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ( FISHERY ZONE) μόνον 6 μίλια από τις ακτές της και μάλιστα την έχει καταθέσει επισήμως στον ΟΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του την έχει καταχωρήσει στον Πίνακα των Ζωνών Αλιείας των κρατών.

Όμως τα 6νμ αποτελούν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, στα οποία η Ελλάδα με βάση τη διεθνή νομιμότητα ( ΟΗΕ ΙΜΟ ICAO κλπ.) ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία. Δηλαδή η Ελλάδα μπορεί στα 6νμ χωρικά ύδατα να κάνει ό,τι θέλει και χωρίς να ρωτάει κανένα, να ψαρεύει , να στήνει ανεμογεννήτριες να κάνει ασκήσεις κλπ. Έτσι η επίσημη και δεσμευτική δήλωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ ότι η Ελληνική Ζώνη Αλιείας είναι 6νμ-δηλαδή τα χωρικά ύδατα- αποτελεί την απόλυτη βλακεία σε βάρος της Ελλάδας, την οποία και η παρούσα κυβέρνηση ασπάζεται και συγκαλύπτει στα μουγγά, αφήνοντας συχνά εκτεθειμένους και με μειωμένα εισοδήματα τους Έλληνες αλιείς.

Στον αντίποδα, η Τουρκία έχει καταθέσει στον ΟΗΕ to 1964 6νμ Ζώνη Αλιείας ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 6νμ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ήτοι 12νμ από τις τουρκικές ακτές ( 6νμ χωρικά ύδατα συν 6νμ Ζώνη Αλιείας) με αποτέλεσμα, λόγω της συσσωρευμένης βλακείας της Αθήνας, να αναγκάζονται οι Έλληνες ψαράδες να ψαρεύουν μόνον στα χωρικά ύδατα και οι Τούρκοι στη διεθνή θάλασσα, στις περιοχές που φαίνονται στο χάρτη με διακεκομμένη κόκκινη γραμμή.

Στο χάρτη του Μ. φαίνονται με μπλε χρώμα τα χωρικά ύδατα των 6νμ της Ελλάδας, τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα και την Ελληνική Ζώνη Αλιείας. Ενώ με το σκιαγραφημένο κόκκινο χρώμα φαίνεται η Τουρκική Ζώνη Αλιείας των 6νμ στη διεθνή θάλασσα πέρα από τα 6νμ των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ειδικότερα στην περιοχή μεταξύ Ρόδου- Καστελόριζου, για την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε ότι κείται στη Μεσόγειο, η Τουρκική Ζώνη Αλιείας κείται 18νμ από τις τουρκικές ακτές ( 12νμ χωρικά ύδατα λόγω Μεσογείου -μετα τις τοποθετήσεις Δένδια- συν 6νμ Τουρκική Ζώνη Αλιείας. Έτσι, με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ και την ελληνική βλακεία- που δεν είναι και η μοναδική σε βάρος της Ελλάδας-, οποιοδήποτε ελληνικό αλιευτικό ξεμυτίσει έξω από την ελληνική ζώνη αλιείας των 6νμ ( μπλέ χρώμα) προς τη διεθνή θάλασσα εισέρχεται παράνομα στην Τουρκικά Ζώνη Αλιείας, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται, να πυροβολούνται και να εκδιώκονται από την τουρκική ακτοφυλακή.
Την ελληνική βλακεία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων πληρώνουν ο Ψαράδες Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θάσου, Λήμνου, Αη Στράτη, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Ρόδου, Καστελόριζου.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει και αυτή μουγκή στο θέμα των τουρκικών αλιευτικών στα ελληνικά νησιά, πολύ περισσότερο μάλιστα από την στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερηφάνως στη Βουλή ότι προστατεύει ΜΟΝΟ τα 6νμ χωρικά ύδατα, στέλνοντας τους Έλληνες ψαράδες στον Καιάδα, αν τολμήσουν να βγουν εξω από τα 6νμ και στέλνοντας στην αγκαλιά του Ερντογάν την ελληνική ΑΟΖ, την περιοχή SAR, έτσι ώστε ο Ερντογάν να μπορεί εύκολα να σκαρώνει τη Γαλάζια πατρίδα σε βάρος της Ελλάδας.

Το λευκό χρώμα στο χάρτη υποδεικνύει τη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου, περιοχή δηλαδή στην οποία οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να ψαρεύει ακόμα και στην περιοχή του Θερμαϊκού και στην Εύβοια.
Έτσι και τα τουρκικά αλιευτικά μπορούν να ψαρεύουν όπου θέλουν έξω από την Ελληνική Ζώνη Αλιείας-χωρικά ύδατα 6νμ, στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου όπως φαίνεται με τα κόκκινα βέλη στο χάρτη. Εξυπακούεται ότι στις ίδιες περιοχές με άσπρο χρώμα έχουν κάθε δικαίωμα να ψαρεύουν και τα ελληνικά αλιευτικά. Όμως το πλεονέκτημα στα τουρκικά αλιευτικά το έχει παραχωρήσει η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καν εξετάσει την κατοχύρωση στον ΟΗΕ της ελληνικής ΑΟΖ μέχρι 200νμ από τις ακτές, εκτός των περιπτώσεων με χώρες, με τις οποίες έχει απέναντι ή παρακείμενες ακτές, με τις οποίες η ΑΟΖ θα οριοθετηθεί με διμερή συμφωνία. (Τουρκία, Κύπρος Αίγυπτος Λιβύη ).. Δι’ αυτού του τρόπου, στην ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο, αποκλειστικό κυριαρχικό δικαίωμα αλιείας επί της ελληνικής ΑΟΖ θα είχε μόνον η Ελλάδα και οι Έλληνες ψαράδες, ενώ η περιοχή θα ήταν απαγορευμένη για τα τουρκικά ψαράδικα. Όσο για την «ΑΟΖ του νόμου Μανιάτη», τον οποίο μπορεί κάποιοι να επικαλεστούν, αυτός είναι επικίνδυνος και ανεπαρκής. Και τούτο διότι ο « νόμος Μανιάτη» εμμένει στον όρο ότι η Ελλάδα μπορεί κα ΚΥΡΗΞΕΙ ελληνική ΑΟΖ , ( κάτι που απαγορεύεται από το Διεθνές Δίκαιο) και διότι μετατρέπει τα ελληνικά χωρικά ύδατα των νήσων που έχουν απέναντι ακτές με την Τουρκία σε διεθνή θάλασσα…

Για την περιοχή νοτίως Ρόδου- Καστελόριζου, με κόκκινα βέλη στο χάρτη, εκεί μπορεί να ψαρεύουν μόνο οι Τούρκοι διότι κατά την Άγκυρα είναι τουρκο/λυβική ΑΟΖ και όποιος ψαρεύει θα συλλαμβάνεται, με τον Κ Μητσοτάκη στη Βουλή να φυλάει μόνο τα 6νμ στο Καστελόριζο. Αποδείχθηκε όμως ότι ούτε τα 6νμ δεν μπορεί να προασπίσει διότι δεν μπόρεσε να αποτρέψει στρατιωτικό τουρκικό DROWN να ρίξει 100 κιλά κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία, ανεξάρτητα αν τα συστημικά ΜΜΕ φωνάζουν Ζήτω οι εξοπλισμοί της κυβέρνησης –Δένδια-Παναγιωτόπουλου στα νησιά του Αιγαίου.

Όσο για τον κ Σαντορινιό, που αντέδρασε διότι η κυβέρνηση δεν προστατεύει τους Έλληνες ψαράδες, επισημαίνεται ότι πράγματι επι ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά επί υπουργίας Π Καμμένου στο ΥΕΘΑ. Όταν όμως έφυγε ο Καμμένος από ΥΕΘΑ, ξαφνικά άρχισαν τα τουρκικά αλιευτικά να αλωνίζουν στο Αιγαίο και άρχισε η μάχη όχι της τσιπούρας, αλλά…της αθερίνας. Ο κ Σαντορινιός δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει γιατί επι τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τροποποίησε τον ελληνικό νόμο των 6νμ Αλιευτικής Ζώνης για να προστατεύσει τους Έλληνες ψαράδες, το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ακόμα ότι με την απουσία ελληνικής αντίδρασης, ορισμένα τουρκικά αλιευτικά ξεπερνούν τα όρια του θράσους και εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα- ελληνική Ζώνη Αλιείας, όχι επειδή « τα πήρε ο αέρας», όπως του Ορους Ρέις, αλλά για να ψαρέψουν, βάζοντας στο κατάρτι ελληνική σημαία όπως πχ το καΐκι Αλί Μπιράτ, εκτός και αν οι αρμόδιοι δηλώσουν ότι έχει ελληνικό νηολόγιο του… Λιμεναρχείου Καρδίτσας..

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail