Τον είχαν δεμένο με χειροπέδες στο κρεβάτι ενώ ήταν διασωληνωμένος σε καταστολή!

Freepen.gr - Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αποκάλυψαν ότι ένας πρώην αστυνομικός που πέθανε πέρυσι από τον COVID-19 βρισκόταν δεμένος με χειροπέδες στο κρεβάτι του νοσοκομείου ενώ ήταν διασωληνωμένος για 35 ημέρες, ανέφερε το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης, επικαλούμενο τον ιστότοπο ειδήσεων Tr724.

Ο Ömer Faruk Gergerlioğlu, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP), μοιράστηκε στο Twitter φωτογραφίες του Veysel Atasoy στο νοσοκομείο, ο οποίος πέθανε μετά από διασωλήνωση για 35 ημέρες. «Θα συνεχίσουμε το αίτημά μας για δικαιοσύνη», δήλωσε ο Gergerlioğlu. «Έχουμε υποβάλει μια κοινοβουλευτική ερώτηση που απευθύνεται τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με αυτό το σκάνδαλο».

Τονίζοντας ότι ήταν απαράδεκτο να μπαίνουν χειροπέδες σε βαριά άρρωστο άτομο στο κρεβάτι για περισσότερο από ένα μήνα, ο Gergerlioğlu είπε ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο Atasoy συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 2016 για φερόμενες σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν. Του επιβλήθηκε ποινή οκτώ ετών και εννέα μηνών.

Ο Atasoy άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του COVID-19 αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πολύ αργά. Σύμφωνα με ένα ημερολόγιο που κρατούσε κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του, ο Atasoy ζήτησε αρκετές φορές να λάβει φάρμακα και να επισκεφθεί γιατρό, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από τη διοίκηση της φυλακής.

Όταν τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ο Atasoy δεν εισήχθη στην εντατική επειδή η χωροφυλακή δε θα μπορούσε να τον συνοδεύσει. Μετά από μακροχρόνιες διαμάχες με τον γιατρό, ο οποίος επέμενε ότι ο Atasoy χρειαζόταν ιδιαίτερη φροντίδα, οι χωροφύλακες ενέδωσαν, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Η οικογένεια του Atasoy έχει πει ότι έπεσε θύμα βαριάς αμέλειας.

Η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 έχει προκαλέσει μεγαλύτερες ανησυχίες στις φυλακές της Τουρκίας, οι οποίες ήταν ήδη διαβόητες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνωστισμό και ανθυγιεινές συνθήκες πριν από την πανδημία. Ο θάνατος των πολιτικών κρατουμένων αποκάλυψε για άλλη μια φορά πώς η τουρκική κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail