Πού καταντήσαμε, Μητσοτάκη, να ψάχνεις στην Κύπρο να βρεις υπουργό!

Προοδεύουμε… Εκσυγχρονιζόμαστε… Γινόμαστε μοντέρνοι… Άνοιξε ο Κυριάκος την πόρτα σε εισαγόμενους… Ζήλεψε τον πρώην Επίτροπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Χρήστο Στυλιανίδη.

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Τι άλλο είναι αυτό από απίστευτη ομολογία ότι το κόμμα του, η πάλαι ποτέ ΕΡΕ και σήμερα Νέα Δημοκρατία, ένα από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά και σήμερα είναι στην εξουσία με την ψήφο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν έχει άξιους, ικανούς να αναλάβουν «καπετάνιοι» στα υπουργεία…

Είχε προσφύγει, μάλιστα, και σε… ενοικιάσεις από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως με την ανάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε έναν πολιτικό έντιμο και «καθαρό», ο οποίος ως υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε εξαρθρώσει την εγκληματική «17 Νοέμβρη», με τόσους φόνους στην πλάτη της, μεταξύ των οποίων και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, συζύγου της αδελφής του της Ντόρας. Και ξαφνικά τον απολύει. Ακολούθησε το άλλο μεγάλο φιάσκο, να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας τον εν αποστρατεία ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, υπουργό στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και έγινε ο χαμός, με γελοιοποίηση ακόμη και από τους δικούς του. Και τελικά βρήκε σωσίβιο στον πρώην Επίτροπο της Κύπρου στην ΕΕ, τον… άνεργο (πολιτικά) Χρήστο Στυλιανίδη, που του έπεσε το… λαχείο! Και ίσως να έχει την ίδια τύχη με τον Χρυσοχοΐδη, που τώρα αποδεικνύεται πόσο έξω έπεσε αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, εν όψει του ανασχηματισμού, του φόρτωσε τις ευθύνες για τις πυρκαγιές, λες και ο πρωθυπουργός είναι άσχετος.

Αλήθεια, κύριε πρωθυπουργέ, από τους 158 βουλευτές σου ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν ήταν ικανός να αναλάβει το… καυτό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και έπρεπε να ψάξεις στο εξωτερικό; Στον… Καιάδα οι βουλευτές σου; Δεν σου έκατσε ο Αποστολάκης, βρήκες στη γύρα τον Κύπριο Χρ. Στυλιανίδη, και να τα πανηγύρια! Ανακούφιση ίσως θα ένιωσε ο Πρόεδρος της Μεγαλονήσου Νίκος Αναστασιάδης.

Το ερώτημα είναι, αν χρειασθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλλάξει κάποιον υπουργό, σε ποια χώρα θα αναζητήσει πολιτικό ή κάποιον επιφανή; Η Ελλάδα έχει στερέψει; Αυτή είναι η εκτίμηση του πρωθυπουργού; Τα πρωτεία ανήκουν στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη… Να ψάχνει με τον… φακό να βρει κανέναν άνεργο πολιτικό…

Πού καταντήσαμε, Ελλάδα…

Το ερώτημα είναι, οι πρωτοκλασάτοι της Δεξιάς, με ιστορία, είναι δυνατόν να σιωπούν;

Χρηματοδοτήθηκε με 50.000 ευρώ για το «Ανάν»!

ΥΓ.: Επιχειρήθηκε από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης της ΝΔ, του Μητσοτάκη, να δικαιολογηθεί η μετά βαΐων και κλάδων υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη με την επισήμανση ότι είχαν αναλάβει υπουργείο και ο Λουκής Ακρίτας (υφυπουργός Παιδείας) και ο Γιάννος Κρανιδιώτης, που είχε ιδρύσει τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας.

Συγκεκριμένα:

• Ο Λουκής Ακρίτας ήρθε στην Αθήνα το 1929, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και εκλέχθηκε το 1951 βουλευτής της ΕΠΕΚ στην Αθήνα και το 1961 βουλευτής της Ένωσης Κέντρου.
• Ο Γιάννος Κρανιδιώτης ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Σε ταξίδι για τη Ρουμανία με το πρωθυπουργικό Falcon, το αεροσκάφος έπεσε σε μεγάλο κενό αέρος, με αποτέλεσμα από τους 13 επιβάτες και πλήρωμα να σκοτωθούν ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο 23χρονος γιος του και άλλοι πέντε.

Ο λαλίστατος υπουργός πλέον Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης δεν έχει πει λέξη για το ότι:

α) Ήταν από τους υποστηρικτές του «Σχεδίου Ανάν», το οποίο ο κυπριακός λαός απέρριψε ασυζητητί.

β) Στην Κύπρο είχε δημιουργηθεί σάλος σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της εκστρατείας υπέρ του «Σχεδίου Ανάν» από το Γραφείο Προγραμμάτων του ΟΗΕ (UNOPS). Ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν επικεφαλής της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού και παραδέχθηκε δημόσια πως χρηματοδοτήθηκε με 50.000 ευρώ από την UNOPS.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail