Λαβρόφ κατά Βαρθολομαίου: "Είναι εξαρτώμενος από τις ΗΠΑ" και όχι μόνο αυτό!

Σε δηλώσεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ τις οποίες δημοσιεύει η Ρωσική Πρεσβεία. Εκτός του ότι παρουσιάζεται ως απόλυτα εξαρτημένος από το Λευκό Οίκο, τρώγεται εντέχνως και ο προσδιορισμός του ως Οικουμενικός.

Αναλυτικά δήλωσε:

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος εξαρτάται άμεσα από τις ΗΠΑ, από εκείνους που εργάζονται στο αμερικανικό έδαφος σε διαφορετικές κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοπιστωτικής.

Έτσι σχηματίστηκε η σχισματική "Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας". «Παραμέρισαν» εκείνους τους κληρικούς που αντιτάχθηκαν σε αυτό στην Ουκρανία, και διόρισαν τον δικό τους μητροπολίτη. Τώρα το κύριο μέλημα είναι να κατάλαβουν την περιουσία της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (εκκλησίες, ενορίες).

Τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν παρόμοια αυτοκέφαλη αντί κανονική εκκλησία στη Λευκορωσία.
Στρίβουν τα χέρια των Εκκλησιών έτσι ώστε να αναγνωρίσουν τον σχισματικό Επιφάνιο, τον επικεφαλής της λεγόμενης "Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας". Οι ελληνικές εκκλησίες έκαναν αυτόν τον συμβιβασμό με τη συνείδηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail