Μπαράζ επενδύσεων στην Τουρκία εξετάζουν τα ΗΑΕ!

Σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Τουρκία βρίσκονται τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Άμπου Ντάμπι, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.  

Από: capital.gr

Οι συζητήσεις των επενδυτικών ταμείων από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τις επιχειρήσεις στην Τουρκία συνεχίζονται για μήνες, αναφέρουν οι πηγές στο Bloomberg. 

Οι συζητήσεις αυτές αποτελούν μία νέα ένδειξη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αρχίσει να αλλάζουν μετά την κόντρα των τελευταίων ετών σε σειρά θεμάτων όπως τα ισλαμικά κινήματα και οι συγκρούσεις σε Συρία και Λιβύη.

Μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να αναζωογονήσει τις επενδυτικές σχέσεις των δύο χωρών, μετά την ανομβρία των τελευταίων ετών που ακολούθησε την υποστήριξη της Τουρκίας στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια ισλαμιστική οργάνωση που έχει απαγορευτεί στα ΗΑΕ, αναφέρει το Bloomberg. Οι σχέσεις των δύο χωρών έφτασαν σε ναδίρ το 2016 όταν η Τουρκία κατηγόρησε τα ΗΑΕ πως στήριξαν το αποτυχημένα πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν.

Μεταξύ των οργανισμών που εξετάζουν επενδύσεις στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες είναι η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι (ADIA), το μεγαλύτερο ταμείο στα εμιράτα με περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους $686 δισ. και η εταιρεία συμμετοχών ADQ, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τρεις πηγές.  

Μόνο η ADQ εξετάζει να δαπανήσει έως $1 δισ. σε στόχους από τον κλάδο της υγείας και σε εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, αναφέρει μια πηγή. Με τα περιουσιακά της στοιχεία να φτάνουν τα 110 δισ. δολ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ADQ είναι το τρίτο μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στα εμιράτα μετά την ADIA και τη Mubadala Investment Co.

Παράλληλα, η International Holding Co. (IHC), η εταιρεία με τη δεύτερη υψηλότερη αξία στην εγχώρια αγορά, ανακοίνωσε ότι εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της υγείας και σε βιομηχανικούς τομείς. "Η Τουρκία έχει από τις πιο σημαντικές υποδομές επεξεργασίας τροφίμων και αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντική επενδυτική ευκαιρία για μας", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.  

Άλλο ένα ταμείο που αναζητά ευκαιρίες στην Τουρκία είναι η Chimera Investments LLC, μια επενδυτική εταιρεία που αποτελεί μέρος του Royal Group. Η εταιρεία ενδεχομένως να τοποθετήσει έως 1 δισ. δολ. αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών. 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail