Πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας για την Κριμαία «βλέπει» ο Ζελένσκι

Για το ενδεχόμενο πολέμου με τη Ρωσία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος θεωρεί πως Κριμαία και ανατολική Ουκρανία τελούν υπό ρωσική κατοχή αφού δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα του 2014 για ένωση τη χερσονήσου με τη Ρωσία ούτε ότι υπάρχει εμφύλια σύρραξη στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με το Θανάση Αυγερινό ενδέχεται τα παραπάνω να ειπώθηκαν για να ακουστούν από μερίδα του εκλογικού σώματος που ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις.

Για να καταλάβουμε το ακραίο κλίμα στην Ουκρανία ακούστηκαν και άλλες προτάσεις όπως εκείνη του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με το ρωσοπρεπέστατο όνομα Αλεξέι Ντανίλοφ ο οποίος ζήτησε να κοπούν οριστικά οι ιστορικοί δεσμοί με τη Ρωσία.

Και πώς θα γίνει αυτό; Μετά το εκκλησιαστικό, πρότεινε να υιοθετηθεί το λατινικό αλφάβητο σε αντικατάσταση του κυριλλικού οπότε μπορούμε να φανταστούμε τι έχει να γίνει αν προχωρήσει αυτή η πρόταση.

Η Μόσχα απάντησε ότι είναι ανάξιοι σχολιασμού ισχυρισμοί του Ζελένσκι ο οποίος έχει εκλεγεί με συνθήματα συνεννόησης με τη Ρωσία και τερματισμού του εμφυλίου πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία αλλά τώρα υιοθετεί μία ρητορική όλο και πιο εθνικιστική που δικαιώνει τους νοσταλγούς της συνεργασίας με τους ναζί κατά της Σοβιετικής εξουσίας.

Προσπαθώντας να αντιπαρατεθεί σε αυτό το κλίμα ή να προειδοποιήσει η Ρωσία μαζί με τη Λευκορωσία εκτελούν κοινές ασκήσεις, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα πλάνα αεραπόβασης όπου οι αλεξιπτωτιστές έπεφταν με συχνότητα μισού δευτερολέπτου ο καθένας.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail