Οι τακτικές "Γκριζοποίησης" θαλασσοχερσαίων εδαφών κι εκτός Ελλάδας-Τουρκίας

Στις 5 Σεπτεμβρίου 19 μαχητικά αεροσκάφη (Y-8 ASW, 4xH-6, 10xJ-16 and 4xSU-30) του PLA παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν. Οι τακτικές "Γκριζοποίησης" θαλασσοχερσαίων εδαφών δεν αποτελούν φαινόμενο που αφορά μονάχα την Ελλάδα και την Τουρκία. H Kίνα που έχει ηττηθεί εντός Διεθνών Δικαστηρίων πάνω από 2 φορές σε θέματα κυριαρχίας επί υφαλοκρηπίδας γειτονικού κράτους συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με τις αποφάσεις των Διεθνών Οργάνων και να τις παραβιάζει συνεχώς.

Του Αγγελου Χωριανόπουλου

ΔΕΝ υπάρχουν σαφή νομικά πλαίσια περιορισμού υβριδικών επιχειρήσεων σε θαλάσσιο περιβάλλον με νησιωτικά συμπλέγματα, κατ' επέκταση η έννοια της "τιμωρίας" είναι ρευστή.

Η Κίνα χρησιμοποιεί συνεργατικά μαχητικά αεροσκάφη, στόλο καϊκιών με ικανότητες ISR, μη επανδρωμένα υποβρύχια "τσέπης" με αλγορίθμους, φορτηγά πλοία γεμάτα πυρηνικά απόβλητα και ακυβέρνητα καράβια για διαμόρφωση ενός σχετικού πλαισίου κυριαρχίας πέριξ των συνόρων της. 

Αν η Ελλάδα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε οποιοδήποτε Διεθνές Δικαστήριο οι αποφάσεις, ακόμα και αν είναι 95% υπέρ μας ΔΕ ΘΑ ΤΗΡΡΗΘΟΥΝ από την Τουρκία. Η συζήτηση περί επίλυσης των ελληνοτουρκικών μέσω δικαστηρίων είναι μία κουβέντα που κάνουμε μόνοι μας με τους εαυτούς μας.

Η γραμμή που χωρίζει τον Πόλεμο με την Ειρήνη πλέον δεν υπάρχει. Βρισκόμαστε σε μία ενιαία κατάσταση (Νέφος Πολέμου κατά Valery Gerasimov). Το αμυντικό δόγμα αναχαίτησης απειλών τόσο απ'τον Βορρά, όσο και από την Ανατολή πρέπει να δίνει προτεραιότητα σε υβριδικές και ανορθόδοξες τακτικές αποτροπής εντός και εκτός της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail