Το έγκλημα συνεχίζεται: Η Τουρκία συνεχίζει να αλλάζει τη δημογραφική δομή στο Αφρίν

Freepen.gr - Από τότε που το καντόνι του Αφρίν καταλήφθηκε από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της, η δημογραφική δομή της περιοχής αλλάζει. Λόγω των επιθέσεων της εισβολής, 300.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν. Σχεδόν 400.000 άνθρωποι από διαφορετικά μέρη της Συρίας μεταφέρθηκαν από το τουρκικό κράτος για να εγκατασταθούν στα σπίτια που ανήκουν στους κατοίκους του Αφρίν.

Μετά την κατάληψη του Αφρίν, ριζοσπαστικές ομάδες που συνδέονται με την Αδελφότητα μεταφέρθηκαν εδώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANHA, τα ονόματα ορισμένων ενώσεων που λειτουργούν στο Αφρίν είναι τα εξής: «El Eyadî El Beyde Association El Eyş Bikerame Association, El Eta Association, Arap 48, İxase Al Humaniye Association, IHH, Hilal El Ehmer El Kurdi and the Islamic State of Kuwait Ministry of Foundations».

Σχεδόν 20 συλλογικές κατοικίες χτίστηκαν στο Αφρίν από αυτές τις ενώσεις. Άνθρωποι που μεταφέρθηκαν από το Αφρίν εγκαταστάθηκαν σε αυτά τα νέα σπίτια, τα οποία χτίστηκαν ειδικά στις περιοχές όπου ζούσαν οι Γιαζίντι.

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος El Eyadî El Beyde ολοκλήρωσε το θρησκευτικό σχολείο που άρχισε να χτίζει στο Αφρίν. Έχτισε επίσης θρησκευτικά σχολεία στα χωριά Besme και Şaderiye.

Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να καταστρέψει ό, τι αντιπροσωπεύει τους Κούρδους στο Αφρίν. Το καντόνι Αφρίν μετατράπηκε σε πόλη που ανήκει στην Τουρκία. Τα ονόματα των τόπων αλλάζουν. Οι δρόμοι κλείνουν για την ασφάλεια των τουρκικών κρατικών δυνάμεων ασφαλείας. Αφίσες του Ερντογάν κρέμονταν σε όλους τους δρόμους. Στην πραγματικότητα, αντί για συριακά δελτία ταυτότητας, τα τουρκικά δελτία ταυτότητας είναι υποχρεωτικά. Η τουρκική λίρα χρησιμοποιείται στο Αφρίν αντί της συριακής λίρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail