Ρωσικά βομβαρδιστικά εξασκήθηκαν σε χτυπήματα εναντίον του ουκρανικού στόλου και πλοίων του ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Οι στρατιωτικές ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα τελικά διακόπηκαν.

Αφού η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση του κλειστού εναέριου χώρου στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, όπου τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας εξασκήθηκαν στην καταστροφή εικονικών στόχων, ρωσικών αναγνωριστικών αεροσκαφών Il-20 και Su-24MR, έγινε γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός δεν ήταν η πρώτη φορά που διέκοψε τις ασκήσεις της Ουκρανίας κοντά στις ακτές της Κριμαίας και παράλληλα επεξεργάστηκε σενάρια χτυπήματος πλοίων του ΝΑΤΟ στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι γνωστό ότι δύο ρωσικά βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής επιχειρούσαν στην περιοχή των ουκρανικών στρατιωτικών ασκήσεων και επιπλέον, πιθανότατα ασκήθηκαν σε χτυπήματα εναντίον δύο πολεμικών πλοίων του ισπανικού ναυτικού, τα οποία πριν από λίγες ημέρες μπήκαν στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

«Στις 23 Σεπτεμβρίου, η καναδική Luftwaffe, εκτελώντας με τα έξι μαχητικά της CF-18 στη Ρουμανία, τα καθήκοντα περιπολίας σύμφωνα με το σχέδιο αποστολής της NATOστη Ρουμανία, απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν ένα ζευγάρι βομβαρδιστικά Su-24 του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ενώ εκτελούσαν προγραμματισμένη πτήση στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», - αναφέρει το κανάλι сообщает στο «Telegram».

Η ρωσική πλευρά δεν έχει κάνει ακόμη καμία δήλωση σχετικά με αυτό. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε στο διεθνή εναέριο χώρο, σε σχέση με τον οποίο δεν μπορούν να υπάρξουν αξιώσεις προς τη ρωσική πλευρά. Ωστόσο, η ρωσική στρατιωτική αεροπορία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον ουκρανικό στρατό, που είναι απασχολημένος με τη διεξαγωγή προκλητικών στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στα ρωσικά σύνορα, αναφέρει η ιστοσελίδα Avia.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail