Τεταμένη η κατάσταση στο Κόσσοβο: Σέρβοι δέχτηκαν επιθέσεις με μπουκάλια και μαχαίρια

kosovo-online.com
Freepen.gr - Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια εξακολουθεί να είναι τεταμένη, οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου δεν αποχωρούν από τις θέσεις τους και οι Σέρβοι δεν εγκαταλείπουν την ειρηνική διαμαρτυρία.

Ελικόπτερα της KFOR πέταξαν πάνω από το Jarinje και το Brnjak σε δύο περιπτώσεις χθες, καθώς και στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια.

Η KFOR λέει ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο και πως έχει αυξήσει τον αριθμό και τη διάρκεια των συνηθισμένων περιπολιών σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, συμπεριλαμβανομένου του βορρά».

Η KFOR παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο και παραμένει επικεντρωμένη στην καθημερινή εφαρμογή της εντολής της, που απορρέει από το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1999, για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον και ελευθερία κινήσεων για όλες τις κοινότητες που ζουν στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.

Μια ομάδα δεκαπέντε Σέρβων από δήμους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δέχθηκε επίθεση χθες στο νότιο τμήμα της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αν και μερικοί δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και μαχαίρια.

* με πληροφορίες από novosti.rs

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail