Λύση α λα Τούρκα: Αφού τους επιτέθηκαν εκατοντάδες ακραίοι, βγήκε εντολή να κατεδαφίσουν τα σπίτια τους!

Freepen.gr - Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας διέταξε την κατεδάφιση των συριακών σπιτιών στην περιοχή Altındağ της Άγκυρας, ένα μήνα μετά την επίθεση εκατοντάδων ρατσιστών. Τα κτίρια για τα οποία εστάλησαν εντολές κατεδάφισης στις γειτονιές Battalgazi και Önder φέρονται να στερούνται αδειών κατασκευής, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet στις 19 Σεπτεμβρίου.

Σύριοι στις εν λόγω γειτονιές δέχθηκαν επίθεση όχλου στις 11 Αυγούστου, αφού ο 18χρονος Εμιρχάν Γιαλτσίν σκοτώθηκε σε μάχη μεταξύ Σύριων και ντόπιων νωρίτερα την ίδια μέρα, αναφέρει το duvarenglish.com.

Εκατοντάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να επιτεθούν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Σύριων, καθώς φώναζαν συνθήματα κατά της Συρίας και των Ισλαμιστών. Πολλοί Σύριοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια μετά την επίθεση που άφησε ένα παιδί τραυματισμένο.

Πέρα από τα ήδη πολά προβλήματά τους, οι Σύιροι αντιμετωπίζουν τώρα κατεδάφιση των σπιτιών και των επιχειρήσεων τους.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, οι διαταγές εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι τα κτίρια ήταν χωρίς άδεια και πως οι προσπάθειες διεύρυνσης των δρόμων ήταν σε εξέλιξη. Σε όσους ζούσαν στα εν λόγω κτίρια δόθηκε μια εβδομάδα για να τα εκκενώσουν.

Αξιωματούχοι του Δήμου Altındağ έχουν πει ότι η απόφαση για την κατεδάφιση των κτιρίων δεν ελήφθη από αυτούς, αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αντι-προσφυγικό αίσθημα κυριαρχεί στην Τουρκία, η οποία φιλοξενεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες, ενώ πρόσφατα φούντωσε με την άφιξη χιλιάδων Αφγανών.

Ωστόσο είναι πασίγνωστο ότι η Τουρκία υποδαύλισε τον πόλεμο της Συρίας σχεδόν ευθύς εξαρχής. Αποτελούσε ανοικτή θύρα για τρομοκρατές ενώ λεηλάτησε τον πλούτο αρκετών περιοχών με χαρακτηριστικό παράδειγμα το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail