Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς νέο αναχαιτιστή πυραύλων

Ρωσικό υπουργείο άμυνας
Freepen.gr - Η Ρωσική Αεροδιαστημική Δύναμη εκτόξευσε με επιτυχία έναν αναχαιτιστή πυραύλων, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στα ΜΜΕ.

"Στο χώρο δοκιμών Sary-Shagan της Στρατηγικής Δύναμης Πυραύλων (στη Δημοκρατία του Καζακστάν) ένα πλήρωμα μάχης μιας μονάδας αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης πραγματοποίησε με επιτυχία μια ακόμη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας" ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο διοικητής μιας μονάδας αντιπυραυλικής άμυνας της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης, στρατηγός Σεργκέι Γκραμπτσούκ, δήλωσε ότι μια σειρά δοκιμών επιβεβαίωσε τις αναμενόμενες παραμέτρους του αντιπυραυλικού πυραύλου.

"Ο νέος αντιπυραυλικός πύραυλος μετά από μια σειρά δοκιμών επιβεβαίωσε αξιόπιστα τις αναμενόμενες παραμέτρους. Τα πληρώματα μάχης ανταποκρίθηκαν με επιτυχία το καθήκον τους να χτυπήσουν τον καθορισμένο στόχο, επιτυγχάνοντας την αναμενόμενη ακρίβεια", είπε.

Η προηγούμενη δοκιμή του νέου αντιπυραυλικού συστήματος ήταν τον Απρίλιο.

Σε συνέντευξή του στην ρωσική εφημερίδα Krasnaya Zvezda τον Ιούλιο του 2020, ο διοικητής της αεροδιαστημικής δύναμης, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, δήλωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμές συστήματος πυραυλικής άμυνας που προστατεύει τη Μόσχα και την κεντρική βιομηχανική περιοχή. Η Αεροδιαστημική Δύναμη, είπε, θα οπλιστεί σύντομα με ένα αναβαθμισμένο πολυλειτουργικό ραντάρ και αναβαθμισμένους αναχαιτιστές πυραύλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail