Δε μας υπολογίζει πια ούτε η Κύπρος: Ο Αναστασιάδης από την Αθήνα κάλεσε την Τουρκία για οριοθέτηση ΑΟΖ!

 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Υπουργείο Εσωτερικών, Κυπριακή Δημοκρατία
Στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της EUMED, στην Αθήνα μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

Του Στρατή Μαζίδη

«Άφησα τελευταίες τις αναφορές στις έκνομες και διεθνώς καταδικαστέες ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε επί εδάφους είτε επί θαλάσσης και/ή τις απαράδεκτες ιδιαίτερα αξιώσεις για αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού.

Ενέργειες και αξιώσεις, οι οποίες αντιβαίνοντας του διεθνούς δικαίου, αναντίλεκτα εντείνουν το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή, υπονομεύοντας τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Η δική μας θέση είναι η αυστηρή προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, στα ψηφίσματα των ΗΕ, στους όρους εντολής του ΓΓ των ΗΕ και σε αυτό το πλαίσιο επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας, την οποία υιοθετούν και όλα τα μέλη της Συνόδου, όλα τα μέλη της ΕΕ και όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία και για εξεύρεση λύσης που να μην εκφεύγει των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Την ανάδειξη της δήλωσης έκανε ο επονομαζόμενος και πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ, καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης με άρθρο του στο Hellasjournal του Μιχάλη Ιγνατίου. 

Στον αντίποδα όμως αναρωτιέται κανείς τι περιθώρια είχε ο Αναστασιάδης, ο οποίος δεν είναι και Τάσσος Παπαδόπουλος. 

Να καλέσει την Ελλάδα για οριοθέτηση ΑΟΖ όταν,

> αυτή το αποφεύγει εδώ και αρκετά χρόνια;

> άφησε ξεκρέμαστη την Κύπρο στις παραβιάσεις της ΑΟΖ της τα τελευταία χρόνια από τα τουρκικά ερευνητικά και γεωτρύπανα;

> διαπιστώνει πως η Αθήνα μετά το συμβάν με τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που άνοιξε σαν κονσέρβα την τουρκική KEMAL REIS, έπαψε να υπερασπίζεται ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα αλλά περιορίζεται στα 6 ν.μ.;

Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Πριν από 100 χρόνια όταν μοιραζόταν ξανά ο κόσμος η Ελλάδα διπλασιάστηκε και προσωρινά τριπλασιάστηκε αλλά σκόνταψε στην εσωτερική διχόνοια. Σήμερα έχουμε εκ νέου ανακατατάξεις. Η χώρα μας ζει ξανά ένα διχασμό, υγειονομικό αυτή τη φορά, πέραν των υπολοίπων σημείων παρακμής. Δε μας υπολογίζει πλέον ούτε η Κύπρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail