Κυβέρνηση φτωχοβαλκάνιας χώρας χρειάζεται επειγόντως πολεμικά καράβια

Θα μπορούσε να είναι και φαρσοκωμωδία, τόσο καλογραμμένο μοιάζει αυτό το σενάριο.

Κυβέρνηση φτωχοβαλκάνιας χώρας ετοιμόρροπης και απειλούμενης διαρκώς από τον επιθετικό και θρασύ της γείτονα, χρειάζεται επειγόντως καράβια για το εγκαταλειμμένο της ναυτικό. Στην αρχή πάνω στον πανικό της είναι έτοιμη να τα ψωνίσει απευθείας και σε τιμές τσιμπημένες από ισχυρή προστάτιδα δύναμη εξ Ευρώπης. 

Κώστας Κουτσουρέλης fb

Έλα όμως που ισχυρότερη δύναμη, υπερατλαντική αυτή τη φορά, δυσαρεστείται και εμφανίζεται διατεθειμένη να προσφέρει "πιο μεγάλη προστασία" στους φτωχοβαλκάνιους συμμάχους της. Καράβια κατάλληλα δεν έχει, κάθε άλλο, αυτά που προσφέρει είναι τα χειρότερα της αγοράς. Όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση της φτωχοβαλκανίου. 

Στο άψε σβήσε στήνει έναν διαγωνισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μεγάλου Προστάτη, κωλυσιεργεί για να κάμψει τις αντιδράσεις των ίδιων του των ναυάρχων, διαρρέει μύρια όσα πιθανά και απίθανα για να δημιουργήσει κλίμα. Επιπλέον δε, για να εξευμενίσει τον συγχυσμένο Μικρό Προστάτη του δίνει κι εκεινού μια γερή παραγγελία, αεροπλάνα όμως.

Κι εκεί που όλοι το έχουν δεδομένο ότι ο Μεγάλος Προστάτης έχει το συμβόλαιο στην τσέπη, σκάει η βόμβα. Στις μακρινές νότιες θάλασσες μια νέα συμμαχία είναι στα σκαριά και για να μπει σ' αυτήν γερά ο Μεγάλος Προστάτης παραγκωνίζει απρεπώς τον Μικρό Προστάτη. Αυτός τα παίρνει στο κρανίο και ο Μεγάλος για να τον καλοπιάσει, του παραχωρεί μεγάθυμα το συμβόλαιο για τα βαλκανικά καράβια.
Και ο Προστατευόμενος τη στιγμή ακριβώς που ετοιμάζεται να φορτωθεί τους υπερατλαντικούς κουβάδες, ενημερώνεται ότι θα πάρει τελικά τα (άριστα) καράβια του Μικρού Προστάτη, του εξ Ευρώπης! 

Οι ναύαρχοι, οι ειδήμονες, οι στρατιωτικοί συντάκτες, όλοι ομοθυμαδόν αναπέμπουν βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης: Είχαμε τύχη βουνό, γλιτώσαμε τα χειρότερα! Και η κυβέρνηση της φτωχοβαλκανίου χώρας, ετοιμάζεται να βγει στα φόρα και να κοκορευτεί ότι, "κατόπιν επισταμένης μελέτης", κατέληξε στη "βέλτιστη και εθνικώς επιβεβλημένη απόφαση"...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail