Γιατί η κυβέρνηση ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής εις βάρος της – Όλο το παρασκήνιο

Η κυβέρνηση παρακαλάει να της κάνει πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αυξήσεις στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την δύσκολη καθημερινότητα στην οποία βρίσκεται.

Από: Το Ποντίκι - Πηνελόπη Νάσσου

Αλλιώς δεν εξηγείται διαφορετικά η αγωνία των κυβερνητικών στελεχών να τοποθετηθούν στο θέμα την στιγμή μάλιστα που η πρόταση μομφής δεν αποτελούσε επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια την έκανε ένας πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιώργος Κυρίτσης στο facebook στα πλαίσια της συζήτησης -μεταξύ φίλων- για το τι πρέπει να κάνει η Κουμουνδούρου στο θέμα της ακρίβειας.

Αρχικά το σενάριο περί πρότασης μομφής σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενη στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα μέσα στην Βουλή ο Χρήστος Σταικούρας.

Το πιο απολαυστικό ωστόσο είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε πικρόχολα το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το ενδιαφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποκριτικό και γι’ αυτό δεν προχωρά στη διαδικασία υποβολής πρότασης δυσπιστίας.»

Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ επίσημα στο τραπέζι το σενάριο της πρότασης μομφής από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως φαίνεται όμως από τις αλλεπάλληλες αναφορές των κυβερνητικών στελεχών το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκούσε μια τέτοια κίνηση καθώς όπως είναι γνωστό μια τέτοια διαδικασία πάντα συσπειρώνει το κυβερνών κόμμα παροπλίζοντας τις οποίες διαφωνίες.

Και για την κυβέρνηση όπως δείχνουν όλα, αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να της κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής. Η συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά πυροδότησε πολλές και ουσιαστικές συζητήσεις μέσα στην ΝΔ αφού ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που βλέπουν να παραγκωνίζονται στην επετηρίδα των στελεχών που υπουργοποιούνται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Την ίδια ώρα υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την χρησιμότητα και την μυστικότητα που έγινε η κίνηση αυτή αλλά και το θέμα του χρηματιστηρίου όπου μικροεπενδυτές έχασαν τις οικονομίες τους καθώς κάποιοι χειραγώγησαν την μετοχή.

Όλα αυτά μαζί, με το κύμα των ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης προφανώς έχουν αποδυναμώσει την κυβέρνηση η οποία αναζητά τρόπο να απεγκλωβιστεί από τα προβλήματα της.

Η πρόταση μομφής θα ήταν η ιδανική λύση μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την χάρη στην κυβέρνηση. Άλλωστε όπως λένε τα στελέχη της αξιωματική αντιπολίτευσης ο χειμώνας είναι μπροστά μαζί και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail