Χρυσοχοΐδης: Γιατί το Μαξίμου «τον έριξε στα …σκυλιά»;

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την απομάκρυνσή του είχε διαβεβαιώσεις ότι «όλα είναι εντάξει» και δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης! Δεν του ζητήθηκε καν να υποβάλλει την παραίτησή του ως διέξοδο στις εξελίξεις! 

Από: ieidiseis.gr - Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Η αλήθεια είναι ότι έχουν απόλυτο δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός, με τον ανασχηματισμό, έριξε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «στα σκυλιά»!

Ο τέως πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη «χρεώθηκε» όλες τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, αν και ο ίδιος δεν είχε καν τη θεσμική ευθύνη για αυτές. Τη θεσμική ευθύνη, όπως κατ΄ επανάληψη σημείωσαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος και δεν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση, αλλά μετακινήθηκε στη θέση του υφυπουργού Άμυνας. Το γεγονός καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την «ποινή» που επιβλήθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς είναι άλλο πράγμα να είχε απομακρυνθεί μαζί του και ο Νίκος Χαρδαλιάς και άλλο να είναι ο μόνος που επιρρίπτονται ευθύνες, καθώς τον καθιστά «αποδιοπομπαίο τράγο»!

Οι πληροφορίες, μάλιστα, της στήλης επιμένουν πως λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την απομάκρυνσή του είχε διαβεβαιώσεις πως «όλα είναι εντάξει», πως δηλαδή θα παραμείνει στη θέση του!

Έμπειρα στελέχη υπογραμμίζουν ακόμα πως θα μπορούσε να ζητηθεί στο παρασκήνιο η παραίτηση του υπουργού, ώστε να φανεί η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση ως πράξη ευθιξίας και ανάληψης της αντικειμενικής ευθύνης που έχεις, ακόμα και αν εσύ θεωρείς πως δεν έχεις υποκειμενικές ευθύνες! (Το ότι δεν το έπραξε μόνος του μάλλον δείχνει τα μειωμένα αντανακλαστικά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αν και πολλές φορές στη μακρά κυβερνητική του θητεία μας είχε συνηθίσει σε κάποιες σημαντικές κινήσεις)

Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση να γίνει υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και δεν είχε καν παραιτηθεί νωρίτερα από τη θέση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ! Οι περισσότεροι τη θεώρησαν «αριβιστική», δεν παύει όμως να είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση καθώς έρχεσαι σε αντίθεση –και αντιπαράθεση- με όλο σου το παρελθόν, με όλη την περασμένη ζωή σου και τους ανθρώπους που υπήρχαν σε αυτή! Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πληρώνει το τίμημά της-καιέτσι είναι! Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η συμπεριφορά απέναντί του από τον πρωθυπουργό υπήρξε, το λιγότερο, unfair).

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, δεν είναι δηλαδή βουλευτής, αν και σχεδίαζε να κατέβει σε περιφέρεια της Β΄Αθηνών-είχε μάλιστα κινητοποιηθεί σε αυτό.

Το δίλημμα όμως πλέον ανήκει στον ίδιο: Θα καταπιεί την προσβολή και θα αναμένει μια υπουργοποίησή του στον προσεχή ανασχηματισμό ή τη χρησιμοποίησή του σε κάποια άλλη θέση; Η στήλη, που έκανε σκληρή κριτική στις πολιτικές του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «όταν η μπάλα έκαιγε»-που λένε στο μπάσκετ- πάντα παραδεχόταν την αποτελεσματικότητά του. Και στον …εγωισμό του! Αλλά όλα (και για όλους) είναι πάντα προς απόδειξη!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail