Άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα θα κάνει η κυβέρνηση για τους νέους – Ψίχουλα η επιδότηση εργασίας

Αμηχανία και πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, το γεγονός ότι κάποιες από τις εξαγγελίες που έκανε το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα της επιδοτούμενης εργασίας στους νέους έφερε την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο τρόπος που έκανε την διατύπωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε την εντύπωση ότι η επιδότηση θα ήταν 1.200 ευρώ το μήνα. Εξακόσια για τις επιχειρήσεις και 600 για τους νέους εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη είπε συγκεκριμένα ότι «στο εξής νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την πολιτεία επί 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος. Τα άλλα 600 θα πηγαίνουν απευθείας στο νέο και στη νέα, επιπλέον της αμοιβής τους, για να τα αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν».

Όμως, στην πραγματικότητα η επιδότηση είναι 1.200 ευρώ για έξι μήνες. Δηλαδή, από αυτά τα χρήματα οι νέοι θα παίρνουν 100 ευρώ το μήνα και οι επιχειρήσεις άλλα 100. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε η τομεαρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, «ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, απ’ αυτά που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, με επιδότηση για 6 μήνες 100 ευρώ στην επιχείρηση και 100 ευρώ στον εργαζόμενο».

Όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τέτοιου είδους πρακτικές μπορούν να φέρνουν μόνο αντίθετα αποτελέσματα, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να θέλει να προσεγγίσει τους νέους με τους οποίους –βάση των δημοσκοπήσεων- υπάρχει μεγάλο χάσμα.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το συγκεκριμένο θέμα εμφανίζει ως ανακόλουθο τον ίδιο τον πρωθυπουργό γεγονός που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την καχυποψία των νέων απέναντι στην κυβέρνηση.

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιλέγουν πρακτικές οι οποίες εμφανίζουν την κυβέρνηση να κινείται με κουτοπονηριά σε μια στιγμή μάλιστα που θα έπρεπε να κερδίσει τους νέους με αληθινά επιχειρήματα και ξεκάθαρη πολιτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail