Υβριδική Στρατηγική σε Θαλάσσιο Περιβάλλον Μάχης και Αμφίβιες Επιχειρήσεις με Συμβατικά Μέσα

Μια Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) πραγματοποίησε πρόσφατα σειρά θαλάσσιων ασκήσεων κατάληψης εδαφών κατά τις οποίες τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά συμβατικά πλοία ''γραμμής'' για μεταφορά Ειδικών Δυνάμεων και στρατιωτικών οχημάτων. 

Άγγελος Χωριανόπουλος

Πάνω από δώδεκα τύποι οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινούμενων howitzers και αμφίβιων τεθωρακισμένων φορτώθηκαν στο πλοίο Bohai Pearl, ανέφερε το δίκτυο CCTV, σημειώνοντας ότι οι ασκήσεις προσομοίωναν επιθέσεις έναντι εχθρικών σμηνών μη επανδρωμένων αλλά και έναντι δορυφορικών δικτύων δημιουργώντας περιβάλλον ''low technological intesnity conflict''. 

Στο πλαίσιο των Κινεζικών Υβριδικών Επιχειρήσεων στην Νότιο-Σινική Θάλασσα, το κινεζικό κράτος φόρτωσε πυρηνικά και χημικά απόβλητα (σε υγρή μορφή) από τα εργοστάσια της Κίνας εντός πλοίων μεταφοράς, με σκοπό να τα αποδεσμεύσει πέριξ των θαλάσσιων συνόρων με τις Φιλιππίνες αλλά και πλησίον των Στενών της Ταϊβάν. Σύμφωνα με άρθρο του GeopoliticalFutures, τα πυρηνικά απόβλητα έχουν καταστρέψει ένα τεράστιο μέρος της πανίδας/χλωρίδας στην περιοχή και έχουν μειώσει την ετήσια αλιεία των Φιλιππινέζων ψαράδων κατά 21%. 

Εντός του προαναφερθέντος πλαισίου Υβριδικών Επιχειρήσεων από μεριάς Κίνας, αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΚΚ χρησιμοποιεί την τακτική ''No Man's Land'' ή αλλιώς ''ΟΧΙ πλοία ΟΧΙ στρατιώτες ΟΧΙ σημαίες'' επί των συνόρων, διαμορφώνοντας έτσι μία γεωγραφική ζώνη της οποίας η κυριότητα είναι περισσότερο ζημιογόνα απ' ότι ωφέλιμη. Ξεκάθαρος στόχος είναι η μακροχρόνια κυριαρχία της επί των προαναφερθέντων ζωνών. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail