Νέο "σενάριο" πολέμου στον Εύξεινο Πόντο με βύθιση εικονικού εχθρικού στόλου

Vitaly Nevar/TASS
Freepen.gr - Οι ομάδες των κινητών ακτοπλοϊκών συστημάτων παράκτιας άμυνας Bastion του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον εχθρικών πολεμικών πλοίων κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε την Πέμπτη το γραφείο τύπου του Στόλου.

Οι ασκήσεις ήταν μέρος των μέτρων μάχης εκπαίδευσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εν μέσω των ασκήσεωνν των ναυτικών βάσεων της Κριμαίας και του Νοβοροσίσκ που εκτελούνται στη Μαύρη Θάλασσα, διευκρίνισε η ανακοίνωση.

"Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι ομάδες μάχης των παράκτιων εκτοξευτών πυραύλων Bastion εξασκήθηκαν στον εντοπισμό και την εξάλειψη των εικονικών θαλάσσιων στόχων με εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων στο εκπαιδευτικό πεδίο Opuk στην Κριμαία", ανέφερε η ανακοίνωση.

"Αφού έλαβαν τα δεδομένα του στόχου, οι ομάδες του Bastion του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έλαβαν τις θέσεις τους, ετοίμασαν τους εκτοξευτές τους και πραγματοποίησαν εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον ακάλυπτων στόχων εκπαίδευσης. Δύο μεγάλες οθόνες στόχων προσομοίωσαν τα πολεμικά πλοία του εχθρού στις ασκήσεις", αναφέρει η δήλωση.

Ως συγκεκριμένο χαρακτηριστικό των ασκήσεων, τα παράκτια αμυντικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παρακολουθήσουν τη ναυτική ομάδα του υποθετικού εχθρού, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου.

"Επιπλέον, το προσωπικό πραγματοποίησε χρονομετρημένες επιχειρήσεις για τη μετεγκατάσταση εκτοξευτών για την αποφυγή ενός εχθρικού χτυπήματος, την αλλαγή, τον εξοπλισμό και το καμουφλάζ τόσο των νέων όσο και των εικονικών χώρων εκτόξευσης, την αναπλήρωση των πυρομαχικών και την εκτόξευση ηλεκτρονικών πυραύλων", αναφέρει η ανακοίνωση.

Το παράκτιο αμυντικό σύστημα Bastion με τον τυποποιημένο υπερηχητικό πυραύλο κρουζ Yakhont (Oniks) προορίζεται να χτυπήσει διάφορους τύπους επιφανειακών πλοίων που λειτουργούν ως μέρος σχηματισμών αμφίβιων επιθέσεων, νηοπομπών, ομάδων επιφανείας και αεροπλανοφόρων, καθώς και πλοίων κατά μόνας, όπως επίσης στόχους εδάφους σε αντίθεση με ραντάρ υπό εντατικές πυρά και ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail