Η Βόρειος Ηπειρος σε θανάσιμο κίνδυνο

Η Τουρκία, σε μία από τις επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου που κάνει εδώ και καιρό εναντίον της Ελλάδας, επιδιώκει να σβήσει από τον χάρτη την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος είναι πλέον ξεκάθαρα ένα ενεργούμενο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και καλός φίλος του σκοτεινού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, προτίθεται να εγκαταστήσει Αφγανούς «πρόσφυγες» στις περιοχές που ζουν οι Ελληνες Βορειοηπειρώτες.

Από: dimokratianews.gr

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» σε εκτενές ρεπορτάζ της για το θέμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι Αλβανοί θέλουν να φιλοξενήσουν σε τελική φάση 70.000 Αφγανούς στα εδάφη που διαβιοί η ελληνική μειονότητα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Χειμάρρας, ώστε οι Ελληνες να καταστούν μειοψηφία. Στην πραγματικότητα, εάν το σχέδιο ολοκληρωθεί (θα ολοκληρωθεί, εάν δεν υπάρξει σθεναρή αντίδραση της Αθήνας), η ελληνική μειονότητα θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά […]

Ο Έντι Ράμα στις αρχικές δηλώσεις του είχε αναφέρει πως θα μεταφερθούν στην Αλβανία μερικές εκατοντάδες Αφγανών. Αργότερα, ο ίδιος ανέβασε τον αριθμό σε 1.000, οι 1.000 έγιναν μέσα σε λίγα 24ωρα 4.000 και ακολούθως, δε, 5.000 πρόσφυγες. Ωστόσο, στην πορεία επινοήθηκε η ταυτόχρονη στέγαση Αφγανών με την αλλοίωση των ελληνικών πληθυσμών στη Βόρειο Ηπειρο και ο αριθμός δύναται να ανέλθει ακόμη και στα 70.000 άτομα. Ηδη, η Αλβανία φιλοξενεί μία πρώτη ομάδα Αφγανών, που στεγάζεται σε κοιτώνες στην πανεπιστημιούπολη των Τιράνων».

Δεν πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση, ούτε να μας ξαφνιάζουν οι ανθελληνικοί σχεδιασμοί της Αλβανίας και της Τουρκίας. Αναμενόμενη και πάγια η πολιτική τους. Ομως, δεν μπορεί παρά να αιφνιδιάζει δυσάρεστα κάθε καλοπροαίρετο πολίτη της χώρας μας η αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης.

Ενώ έχει τόσα πολιτικά, οικονομικά και άλλα εργαλεία, με τα οποία δύναται να ασκήσει αφόρητες πιέσεις στην αλβανική πλευρά και να προστατεύσει αποτελεσματικά την ελληνική μειονότητα, δεν το πράττει. Με την αδράνεια και την αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, διευκολύνεται η διάπραξη ακόμη ενός εγκλήματος εναντίον του λαού και της πατρίδας μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail