Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στοχεύει στο χρηματοδοτικό δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Τουρκία!

Freepen.gr - Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε την Πέμπτη κυρώσεις σε πέντε άτομα, τα οποία, ισχυριζόμενο πως ανήκαν σε χρηματοδοτικό δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Τουρκία.

Οι τρεις Τούρκοι και δύο Αιγύπτιοι πολίτες «παρείχαν μια σειρά οικονομικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών διευκόλυνσης» στην τρομοκρατική οργάνωση, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, γράφει το ahvalnews.com.

Περιλαμβάνουν τον αιγυπτιακής καταγωγής Majdi Salim, ο οποίος περιγράφεται από Αμερικανούς αξιωματούχους ως «ένας από τους κύριους διαμεσολαβητές μιας σειράς δραστηριοτήτων της Αλ Κάιντα στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της δράσης ως οικονομικού ταχυμεταφορέα στο δίκτυο της Αλ Κάιντα».

Ο συμπατριώτης του, Muhammad Nasr al-Din al-Ghazlani, υποστήριξε την ομάδα με μεταφορές μετρητών, "συμπεριλαμβανομένης της παροχής χρημάτων στις οικογένειες των φυλακισμένων μελών της Αλ Κάιντα", σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πολίτης Νουρετίν Μουσλιχάν κατηγορείται για επαφή με την ανώτερη ηγεσία της Αλ Κάιντα στη Συρία, επιδιώκοντας την άμεση επικοινωνία με τον νεκρό πλέον ηγέτη Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Ρατζάμπ Αμπντ αλ-Ραχμάν, γνωστό και ως Αμπού Χαϊρ αλ Μασρί.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Μουσλιχάν υποστηρίχθηκε από τον Τούρκο συμπολίτη του Cebrail Güzel «για να διευκολύνει τη σχέση του δικτύου» με τον al-Rahman.

Ένας τρίτος Τούρκος υπήκοος, ο Sonar Gürleyen, αναγνωρίστηκε ως «εξτρεμιστής και οικονομικός διευκολυντής της Αλ Κάιντα». Κατηγορείται ότι «παρείχε βοήθεια σε έναν άλλο βίαιο εξτρεμιστή της Αλ Κάιντα για την προετοιμασία του ταξιδιού του τελευταίου».

«Αυτές οι στοχευμένες κυρώσεις υπογραμμίζουν την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να διακόψουν την οικονομική υποστήριξη στην Αλ Κάιντα», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των ΗΠΑ Andrea M. Gacki. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ξένους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, για να αποκαλύψουμε και να διαταράξουμε τα δίκτυα οικονομικής υποστήριξης της Αλ Κάιντα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail