Νέες πόλεις στη Σιβηρία θα είναι κοντά σε πόρους - Θα σχηματίζουν δίκτυο μεταφορών της Αρκτικής

Κρασνογιάρσκ, η μεγαλύτερη πόλη της Σιβηρίας
Freepen.gr - Οι τοποθεσίες για την κατασκευή νέων πόλεων στη Σιβηρία πρέπει να συσχετίζονται με το δυναμικό πόρων της περιοχής και τα προγράμματα για την ανάπτυξη δικτύων μεταφορών, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας (RGO), Σεργκέι Σόιγκου.

Νωρίτερα, σε συνάντηση με επιστήμονες από το τμήμα της Σιβηρίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο Σόιγκου ανακοίνωσε την ανάγκη κατασκευής τριών έως πέντε επιστημονικών και βιομηχανικών κέντρων στη Σιβηρία με πληθυσμό 300 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο ανθρώπους, σημειώνει το southfront.org.

"Δεν πρόκειται μόνο για την κατασκευή νέων οικισμών στην τάιγκα, αλλά για την ανάπτυξη των μακροπεριφερειών της Σιβηρίας και ολόκληρης της χώρας", είπε.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, τα επιστημονικά, βιομηχανικά και οικονομικά κέντρα θα πρέπει να γίνουν «νέοι πόλοι έλξης τόσο για τον πληθυσμό όλης της Ρωσίας όσο και για τους πολυάριθμους συμπατριώτες μας στις χώρες της ΚΑΚ και στο εξωτερικό».

Για παράδειγμα, μεταξύ Bratsk και Krasnoyarsk, μπορεί να δημιουργηθεί ένα βιομηχανικό κέντρο "Χαλκός και Ηλεκτρολογία".

"Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες όχι μόνο για εξόρυξη, αλλά και για βαθιά επεξεργασία χαλκού και διαφόρων σπάνιων γαιών μετάλλων για την επακόλουθη παραγωγή εγχώριων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία", σημείωσε ο Σεργκέι Σόιγκου.

Στον ίδιο χώρο, μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύμπλεγμα, πλήρως εστιασμένο στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας για την επεξεργασία αλουμινίου - «Aluminium Valley».

Στη νότια Σιβηρία, υπάρχουν ευκαιρίες για δημιουργία μεγάλης κλίμακας και υψηλής κερδοφορίας παραγωγής με υψηλότερη ανακατανομή του άνθρακα οπτανθρακοποίησης.

Στην περιοχή του Kansk υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας χημικής παραγωγής άνθρακα απαιτούμενων πλαστικών από μη ρευστές πρώτες ύλες.

Γύρω από το Lesosibirsk υπάρχουν επαρκείς δυνατότητες για τη δημιουργία μιας ομάδας «Ξυλεία και Οικοδομικά Υλικά» με υψηλό μερίδιο στην παραγωγή των ανώτερων σταδίων επεξεργασίας που αποτελεί μια ελκυστική οικονομία.

"Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου", καταλήγει ο Σόιγκου, προσθέτοντας πως η εμφάνιση νέων πόλεων σε συγχρονισμό με τη δημιουργία νέων επιστημονικών και βιομηχανικών κέντρων στη Σιβηρία" δε χρειάζεται να τη φοβόμαστε".

«Αν αυτό προκαλούσε φόβο στο παρελθόν, τότε δεν θα υπήρχε ούτε το Naberezhnye Chelny με το KamAZ, ούτε το Togliatti με τοην Zhiguli, ούτε το Divnogorsk, το Bratsk, το Volzhsky, το Zelenograd, το Magnitogorsk, το Angarsk… Μπορείτε να απαριθμήσετε για πολύ καιρό. Αυτά είναι τα πολύ επιστημονικά και βιομηχανικά κέντρα για τα οποία μιλάμε τώρα», τόνισε.

Κατά τον καθορισμό του ποσού και των πηγών χρηματοδότησης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μιλάμε για την έναρξη ενός προγράμματος ανάπτυξης και ανάπτυξης και όχι για μια εφάπαξ σπατάλη κεφαλαίων, πιστεύει ο Σόιγκου.

Κάλεσε τις ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές να διασφαλίσουν ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς και προσβασιμότητα στις μεταφορές, αρμόδιο εδαφικό σχεδιασμό και την κατασκευή βασικής υποδομής. Είναι επίσης δυνατό να τονωθεί η μεταφορά και η εγγραφή των κεντρικών γραφείων των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών που λειτουργούν στη Σιβηρία ως φορολογούμενοι, σημείωσε ο Σόιγκου.
 
«Η Σοβιετική Ένωση με την Επιτροπή Κρατικού Σχεδιασμού και την Κρατική Επιτροπή Κατασκευών έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό. Ζούμε σε άλλες πραγματικότητες και το γνωρίζουμε καλά. Επομένως, φυσικά, η κύρια ατμομηχανή των επενδύσεων κεφαλαίου στην υλοποίηση μακροοικονομικών έργων στη Σιβηρία, μαζί με κρατικά κεφάλαια, θα πρέπει να είναι το ιδιωτικό κεφάλαιο», κατέληξε.

Εκτός από όλα αυτά, αυτές οι πόλεις της Σιβηρίας είναι όλες πιο κοντά στην Αρκτική, η οποία γίνεται όλο και περισσότερο παγκόσμιο σημείο ενδιαφέροντος, με τις απίστευτες κρυφές πηγές πόρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail