Άρματα μάχης και μαχητικά στα σύνορα Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου: Η ένταση εξακολουθεί

Twitter / Nina Aralica
Freepen.gr - Η Σερβία μεταφέρει άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό υλικό προς τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, δείχνουν βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι εντάσεις μεταξύ της χώρας και της αποσχισθείσας περιοχής κλιμακώθηκαν αφότου η Πρίστινα απαγόρευσε τις σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ένας μεγάλος αριθμός σερβικών τανκς εντοπίστηκε να κατευθύνεται προς τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο το Σάββατο. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν πολλά άρματα μάχης που μεταφέρονται σε πλατφόρμες, συνοδευόμενα από οχήματα της Σερβικής στρατιωτικής αστυνομίας.

Η Σερβία έχει επίσης αναπτύξει τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 για περιπολία στα διοικητικά σύνορα, σύμφωνα με άλλα βίντεο τα οποία παράλληλα κάνουν μια προβολή ισχύος απέναντι στους Κοσσοβάρους.

Η επίδειξη δύναμης έρχεται εν μέσω μιας νέας έξαρσης μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, που προκλήθηκε από την κίνηση της Πρίστινας να διατάξει όλα τα οχήματα με σερβικές πινακίδες να παίρνουν προσωρινές πινακίδες που εκδίδονται από το Κοσσυφοπέδιο στα συνοριακά σημεία ελέγχου πριν τους επιτραπεί να περάσουν στην περιοχή. Ο κανόνας τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, με τους οδηγούς που επιθυμούν να εισέλθουν στο Κοσσυφοπέδιο από την κεντρική Σερβία να πρέπει τώρα να πληρώσουν φόρο 5 ευρώ για να λάβουν προσωρινές πινακίδες με ένδειξη «Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου» που ισχύουν για 60 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου κατέσχεσε σερβικές πινακίδες από οδηγούς που ζούσαν σε κομητείες με πλειοψηφία Σέρβων στο βόρειο τμήμα της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail