«Θερμό» φθινόπωρο φοβούνται στην κυβέρνηση – Πορεία σε ναρκοπέδιο για τον Μητσοτάκη

Λερναία Ύδρα η πανδημία

«Θερμό» φθινόπωρο και εξίσου… καυτό χειμώνα περιμένουν (φοβούνται) στην κυβέρνηση. Τα ανοιχτά μέτωπα πολλά και η διακυβέρνηση τους επόμενους μήνες θα θυμίζει πορεία σε ναρκοπέδιο. Ένα λάθος βήμα μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα! Πανδημία, παιδεία, μετανάστευση συνθέτουν ένα καταστροφικό τρίγωνο, που απειλεί να παρασύρει στη δίνη του την κυβέρνηση και παράλληλα να… ναρκοθετήσει το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Από: Το Παρόν

Η πανδημία, ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση του φονικού ιού, όχι μόνο αποδεικνύεται άτρωτη, αλλά αποκτά και χαρακτηριστικά… Λερναίας Ύδρας. Ένα πρόβλημα επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση, δύο νέα ανακύπτουν. Από τη μια οι διαδοχικές μεταλλάξεις παρατείνουν τον εφιάλτη και απαιτούν και νέες παρεμβάσεις και νέες προσπάθειες. Από την άλλη οι αρνητές των εμβολίων και οι συνεχώς ογκούμενες αντιδράσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού υπονομεύουν την επιχείρηση ανάσχεσης της πανδημίας και καθυστερούν κι άλλο την επίτευξη του περιβόητου τείχους ανοσίας. Η αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, λόγω του ότι χιλιάδες υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν, θα είναι πιθανότατα η… πρώτη πράξη του δράματος που θα ζήσει η χώρα τις επόμενες εβδομάδες.

Και ενώ ο κορονοϊός θα συνεχίζει την επέλασή του, η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που αναμένεται ότι θα προκύψουν από τον χώρο της Παιδείας. Δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ξεκινούν σε λίγες ημέρες σε καθεστώς πανδημίας, με μάσκες, self tests, εμβολιασμένους και μη εκπαιδευτικούς, αναστολές και αντιδράσεις. Συν τοις άλλοις, υπάρχει το ανοιχτό μέτωπο με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που ενδεχομένως θα πυροδοτήσει κινητοποιήσεις και κλίμα αναστάτωσης στον χώρο της εκπαίδευσης. Για το πώς θα εξελιχθεί η νέα σχολική χρονιά η ευθύνη θα βαρύνει σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση, θα είναι αυτή που θα εισπράξει το πολιτικό κόστος για ό,τι πάει στραβά. Λίγες εβδομάδες αργότερα θα ανοίξουν υπό κανονικές συνθήκες τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), για πρώτη φορά μετά το 2019. Οι αλλαγές στη λειτουργία τους, η πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά. που προώθησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μπορεί να αποτελέσουν το… προσάναμμα για διαδοχικές πυρκαγιές και μια εξαιρετικά θερμή, όπως προδιαγράφεται, σεζόν.

Προς το τέλος του φθινοπώρου εκτιμάται ότι η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων, αυτήν τη φορά από το Αφγανιστάν. Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, καθώς φοβούνται ότι η Τουρκία, παρά τις πιέσεις (παροχές) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάποια στιγμή θα ανοίξει τους δρόμους για τη μετακίνηση χιλιάδων Αφγανών, που βρίσκονται στο έδαφός της, με προορισμό πρωτίστως τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και δευτερευόντως την περιοχή του Έβρου. Με την ανοχή (ή και την προτροπή) των αρχών της γειτονικής χώρας, οι δουλέμποροι θα επιχειρήσουν να τους μεταφέρουν στη χώρα μας. Απόδειξη, το φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή του Έβρου, όπου οι μετανάστες, που λόγω του τείχους δεν μπορούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, μετακινούνται προς τη Βουλγαρία και περνάνε από εκεί στη χώρα μας.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η πίεση που θα ασκηθεί στο Αιγαίο με τα κύματα των προσφύγων θα είναι μεγάλη, σημειώνουν ωστόσο ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Λιμενικό σε συνεργασία με τη Frontex θα καταφέρουν να αποτρέψουν φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά του 2015, όταν περισσότεροι από 800.000 μετανάστες από την Τουρκία είχαν περάσει στα ελληνικά νησιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail