Οι Τούρκοι έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο, το σχέδιο Β και το αφήγημα του Τατάρ για τα… εγγόνια των Οθωμανών

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah el-Sisi εισέρχονται στην αίθουσα της συνεδρίασης της Διακυβερνητικής Συνάντησης Κύπρου-Αιγύπτου, στην παρουσία Υπουργών των δύο χωρών, που έγινε στο Κάιρο. ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΓΤΠ

Το σχέδιο περαιτέρω αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1975 και εντεύθεν, συνδέεται με την πολιτική για πλήρη έλεγχο από την Τουρκία.

Από: hellasjournal.com / Του Κώστα Βενιζέλου

Πολιτικά και πληθυσμιακά, που οδηγεί βαθμηδόν στην ασφυκτική και απόλυτη εξάρτηση της κατεχόμενης περιοχής της Κύπρου από το καθεστώς της Άγκυρας. Αυτά υλοποιούνται διά του λεγόμενου σχεδίου Β, το οποίο όπως αποδεικνύεται, συνιστά εν πολλοίς, τον βασικό σχεδιασμό της κατοχικής δύναμης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μεταφορά εποίκων, η παραχώρηση της λεγόμενης υπηκοότητας του ψευδοκράτους, συνεχίζονται με συστηματικό τρόπο με εντολές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αγορά Μπεντέστεν, στο μουσείο Μεβλανά και στο τζαμί Λαλά Μουσταφά Πασά στο Ικόνιο, δεν απέφυγε να μιλήσει με αριθμούς. Αναφέρθηκε στους έποικους, που μεταφέρθηκαν από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Είπε πως 12 χιλιάδες οικογένειες από τις πόλεις Ικόνιο, Καράμαν και Άκσεχιρ της Τουρκίας εγκαταστάθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο. Ο Τατάρ μίλησε ως αυλικός του σουλτάνου Ερντογάν:

  •     «Είμαστε εγγόνια των Οθωμανών που κατέκτησαν την Κύπρο το 1571 και άνθρωποι που προέρχονται από το ίδιο έθνος, την ίδια φυλή».

Σημειώνοντας ότι το τουρκικό έθνος ίδρυσε και διοικεί κράτη, ο Τατάρ υποστήριξε ότι μετά τους Οθωμανούς υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία και η «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι ασκεί τα καθήκοντά του «προέδρου της ΤΔΒΚ» γνωρίζοντας την αξία και τη σημασία αυτού του γεγονότος και έχοντας επίγνωση της ευθύνης της προστασίας των δικαιωμάτων τους στην Ανατολική Μεσόγειο( μετάφραση ΓΤΠ).

Είναι προφανές πως στη βάση αυτής της προσέγγισης, προωθούνται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Ο Ερντογάν δεν φαίνεται να έχει διάθεση για συμβιβασμό, κυρίως όμως να κάνει πίσω από τις επεκτατικές του επιδιώξεις.

Μπορεί να «παίξει» με μια νέα διαδικασία, ωστόσο, θα επιμένει σε μια μορφή λύσης, που θα του επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του νησιού, Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις στην Αμμόχωστο, οι δυο στρατιωτικές βάσεις, που αναβαθμίζουν στρατηγικά τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή, αλλά και τις απειλές για το φυσικό αέριο.

Ο εγκάθετος της κατοχικής δύναμης σπεύδει να πει αυτά που εκφράζουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς:

  •     «Σήμερα φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο την ενότητα και την ομοψυχία μας με μιαν ισχυρή Τουρκία και το κάστρο της στην Ανατολική Μεσόγειο και την δική μας ιδιαίτερη πατρίδα ΤΔΒΚ. […]».

Κι όλα αυτά ενώ παρασκηνιακά οι διεργασίες φέρουν τη βρετανική σφραγίδα και επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις τουρκικές «ανησυχίες», μεγαλώνοντας αυτές των Ελλήνων της Κύπρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail