Κατασκευαστική κρίση τσιμέντου στην Τουρκία: Οι εργολάβοι σταμάτησαν τις κατασκευής λόγω ακρίβειας!

Freepen.gr - Ένα κύριο συνδικάτο Τούρκων κατασκευαστών διέκοψε όλα τα κατασκευαστικά έργα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμών του τσιμέντου, ανέφερε η εφημερίδα Dünya την Πέμπτη.

Η Ομοσπονδία Εργοληπτών Κατασκευών (KMKON), με έδρα την πρωτεύουσα Άγκυρα, αποφάσισε να μποϊκοτάρει την αγορά τσιμέντου και να αναστείλει τα τρέχοντα έργα, ανέφερε η Dünya. Η KMKON αντιπροσωπεύει 120.000 μέλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

«Ο αγώνας μας για τη βιομηχανία τσιμέντου να αποσύρει τις υπέρογκες αυξήσεις τιμών συναντήθηκε με νέες αυξήσεις τιμών, αφήνοντας τον κατασκευαστικό κλάδο χωρίς άλλες επιλογές εκτός από απολύσεις και μποϊκοτάζ», δήλωσε η KMKON. «Δε θα μείνουμε σιωπηλοί για τις άδικες και υπέρογκες αυξήσεις των τιμών της βιομηχανίας τσιμέντου και σταματάμε την κατασκευή μας έως τις 24 Σεπτεμβρίου».

Η κυβέρνηση της Τουρκίας προσβλέπει στην οικοδομική βιομηχανία για να οδηγήσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Έχει εγκρίνει δημόσια έργα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και ενθάρρυνε την κατασκευή των κατοικιών.

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας ερευνά τις τιμές του τσιμέντου, ενώ εκπρόσωποι του κατασκευαστικού τομέα έχουν καλέσει το κράτος να παράσχει κεφάλαια στους εξαγωγείς τσιμέντου, γράφει η Dünya.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail